Gilja: Moguće krivične prijave protiv bivše Uprave Elektroprivrede HZ HB

Direktor Elektroprivrede HZ HB Marinko Gilja u ekskluzivnom intervjuu za Prvi.tv govorio je o problemima unutar tvrtke koje vodi, kakvo je stanje zatekao, što je naslijedio od bivše uprave, kakve će biti cijene električne energije iduće godine. Gilja kaže kako EP HZ HB neće bankrotirati, ali kako ima mnogo probleme kada su u pitanju financije. Najavio je kako će sigurno odgovarati oni koji su stvorili te probleme.
– Bivša uprava je samo plaćala penale zbog nekorištenja kreditnih sredstava i mi smo do sada platiti oko 1,5 milijuna maraka penala. To je veliki iznos. Revizija će otkriti što je točno bilo, što se radilo, revizori će dati svoje mišljenje i onda će o mogućim kaznenim prijavama odlučivati nadležne institucije – rekao je Gilja za Prvi.tv

Na pitanje je očekuje li da će na kraju biti krivičnih prijava, naš sugovornik je rekao kako netko mora odgovarati za tako neodgovorno ponašanje.

– Za tako neodgovorno poslovanje nemoguće je da ljudi ne budu kažnjeni. To su ogromna sredstva. Ti projekti su nam već trebali donositi prihod, a mi ćemo možda iduće godine morati početi plaćati ratu kredita, a projekt nije završen i operativan. Eto u kakvu su nas poziciju doveli – ističe Gilja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čavara svečano otvorio košarkašku proslavu „Dan Herceg Bosne – All Star Novi Travnik 2015.“

Islamistički portal na bošnjačkom jeziku pokolj u Parizu nazvao “radosnom viješću”