spot_img
spot_img
Utorak, 21 svibnja, 2024

BUSOVAČA: Tradicionalni Napretkov “Godišnji koncert” ponovno najposjećeniji događaj u Središnjoj Bosni (FOTO)

Sinoć, 29.12.2022. godine, je HKD Napredak, podružnica Busovača organizirao svoj tradicionalni „Godišnji koncert“. Bio je to 13. Napretkov „Godišnji koncert“ i pokazalo se kako je to najposjećeniji događaj ne smo u Busovači nego i šire.

Osim što je ovaj koncert svojevrsna Napretkova Božićna čestitka svom gradu, ujedno je to i prilika da se mnogobrojnoj publici predstavi sve ono što su Napretkove sekcije radile u proteklih godinu dana. Dvorana je bila dupke puna i tribine u dvorani nisu bile dovoljne za sve one koji su željeli pogledati koncert i podržati rad busovačkog Napretka pa je publika morala zauzeti i dio partera.

Ovogodišnji program je bio vrlo raznolik. Folklorni sastav HKD-a Napredak, Busovača je izveo pet koreografija, a radi se o koreografijama koje su predstavile tradicijske pjesme i plesove, raznih mikrosredina Središnje Bosne, bunjevačkih Hrvata, a posebno iznenađenje je bila koreografija koju su busovački Napretkovci pripremili u suradnji s folklorašima HKD-a Napredak podružnica Vitez i ansamblom Ritter Ethno.

Mažoretkinje HKD Napredak podružnica Busovača su izvele 10 svojih koreografija kojima su se predstavili svi uzrasti ove sekcije.

Mažoretkinje HKD Napredak s trenericama Draganom Bohutinski, Anom -Marijom Lucić i Marijom Popović na koncertu predstavile su se sa deset koreografija. Dječji sastav „Pačići“ najmlađe i najslađe mažoretkinje. Osim što su najslađe, one ozbiljno tehniciraju sa štapom, predstavile su se s koreografijom Frozen.
Nakon toga uslijedio je solo kadet štap Ines Badrov. Ines je predstavila svoju koreografiju s kojom je osvojila srebrenu medalju ove godine na državnom prvenstvu mažoretkinja u Mostaru.
Irena i Božena otplesale su koreografiju s kojom su osvojile treće mjesto na državnom prvenstvu mažoretkinja u Mostaru.
Nakon toga otplesali su vrckavi kadeti svoju božićnom formacijskom koreografijom te juniori s pomponima.
Senior Barbara Blažević predstavila je natjecateljsku koreografiju u kategoriji solo senior štap.
Seniorska formacija već je poznata u našem gradu i šire. Formacija koja već skoro osam godina trenira mažoret ples i niže uspjehe i medalje. Predstavila se u dvije kategorije sa štapom i pomponima s kojima su osvojile srebrenu medalju na prvenstvu.
Predzadnju mažoret točku otplesao je zlatni duo Ana Bilić i Marija Popović. Seniorski duo koji je u kategoriji pompon osvojio zlatnu medalju na prvenstvu.
Na kraju svi timovi mažoretkinja otplesale su zajedničku koreografiju pod nazivom „Kao pahulja“. A našim mažoretkinjama želimo svu sreću iduće godine na mažoret prvenstvu i još puno medalja.

Pored već navedenih sekcija HKD-a Napredak Busovača, na koncertu su se predstavili i gosti iz Viteza – folklorna sekcija HKD-a Napredak Vitez i ansambl Ritter Ethno. Pjesmom su publiku pozdravili članovi izvorne pjevačke skupine „sv. Anto“ iz Busovače, a spletom odsviranih narodnih melodija su se predstavili i Leo, Stjepan i Ivan – članovi HKD-a Napredak iz Busovače.

U nastavku pogledajte veliku foto galeriju s Napretkovog “Godišnjeg koncerta” u Busovači:

1 KOMENTAR

  1. Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The whole glance of your web site is wonderful,
    as smartly as the content material! You can see similar here sklep internetowy

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti