VIDEO: Direktor UKC RS prva cijepljena osoba u BiH

Kada je u pitanju zdravstveno osoblje moram im se zahvaliti, oni su istinski heroji. Ja sam oduševljen njihovom požrtvovanošću, stvarno hvala im za sve što su radili. Danas će se cijepiti dvadesetak radnika, medicinske sestre i lječnici, kazao je danas Vlado Đajić, direktor UKC RS koji je prva osoba u BiH koja je primila cijepivo protiv koronavirusa. 

“Želim da se zahvalim svima koji ste danas ovdje. Upravo kroz institucije smo osigurali prve veće kolkičine za cijepljenje prvo radnika potom i svih drugih stanovnika. Sretan sam što imamo priliku da ovdje danas uradimo prvo cijepljenje. Naravno da ću se cijepiti u drugom kontigentu, danas sam ovdje da podržim naše zdravstvene radnike povodom početka”, kazao je u obraćanju medijima ministar Šeranić.

“Želim da se javno zahvalim gospodinu Vučiću za svu podršku koju je davao zdravstvenim radnicima RS. To je jedan humani, dobronamjerni i bratski potez. Upravo smo pravili plan kako ćemo to izvesti, pošto je zabranjen uvoz cijepiva iz Srbije u BiH, organizirat ćemo odlazak zdravstvenih radnika u Srbiju da tamo prime cijepivo”, kazao je Đajić.

Nakon njega cijepljen je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravlje RS.

Do sada je stiglo 2.000 doza za 1.000 osoba, a preko Instituta za javno zdravstvo naručeno je još 400.000 doza za 200.000 osoba od čega se polovina očekuje u drugoj polovini mjeseca, a druga polovina u martu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ostavili su sve u Americi i došli u Maglaj: Žele učiti od naših ljudi, ali i pomoći

Jajce uvršteno na listu najljepših gradića na svijetu: svojom ljepotom i neobičnošću ostavlja putnike bez daha