Tri milijarde eura za projekt “Eco zona Korićani – Vlašić”

Realizacija projekta pod nazivom “Eco zona Korićani – Vlašić”, čija se vrijednost procjenjuje na oko tri milijarde eura, trebala bi početi na proljeće, na platou Vlašića u selu Korićani, kazao je za Fenu direktor kompanije TLG iz Travnika Zoran Vujinović, naglasivši kako su za projekt prikupljene sve suglasnosti i odobrenja od države.

“Eco zona Korićani – Vlašić” će se prostirati na 20 kilometara četvornih, a u sklopu njega je predviđena izgradnja edukacijskog, zdravstvenog, sportsko-rekreacijskog i turističkog centra. Trenutno je u fazi idejnog rješenja, odnosno izrade projektno-tehničke dokumentacije.0

Prema Vujinovićevim riječima, projekt je baziran na tri stupa: edukaciji – izgradnja elitnog sveučilišta; zdravstvu – klinika za rehabilitaciju i sportsko-rekreacijskom stupu.

U sklopu “Eko zone”, projekta koji se nalazi na granici dva entiteta, predviđena je izgradnja aerodroma, golf terena, luksuznih vila, klinike za rehabilitaciju, vještačkog jezera, aquaparka, edukacijskog centra, multipleks zgrade s apartmanima i poslovnim uredima.

Izravne i neizravne koristi od realizacije ovoga projekta su ogromne. Izravno je planirano 50 000 radnih mjesta, neizravno još dva puta više u sekundarnim i tercijarnim oblastima – navodi Vujinović.

Planirana je i izgradnja dva stadiona – unutarnji i vanjski; terena, bazena te svega onoga što je potrebno za pripremu vrhunskih sportaša.

Inače, projekt bi trebao u potpunosti biti završen za 10 do 15 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

NK Iskra Bugojno

Iskra sutra s Vitezom u Busovači igra finale Kupa NS ŽSB

Epicentar u Pivnici