spot_img

Snima se serija o Ivi Andriću

O čuvenom nobelovcu, Ivi Andriću, 7. rujna počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija će se zvati “Nobelovac”, a prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića.

Snimanje će trajati do prosinca, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Serija od osam epizoda bavit će se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana “Na Drini ćuprija” dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutarnju dramu glavnog junaka.

Pokrivat će i dramatične godine književnog stvaranja tijekom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u Beogradu nakon rata.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, također Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić, prenosi B92.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenarij potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i suradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i redatelj sa koredateljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti