spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

FOTO: Jesenska misa zahvalnica okupila mnoštvo vjernika na groblju Carica u Busovači

Busovača, 10. rujna 2023. – Danas je na gradskom rimokatoličkom groblju Carica u Busovači služena jesenska misa zahvalnica, okupivši mnoštvo vjernika kako iz Busovače, tako i iz susjednih mjesta te iz inozemstva. Predvodio ju je busovački župnik fra Zoran Jaković. Okupljeni vjernici došli su zajedno kako bi se prisjetili i pomolili za svoje najmilije koji počivaju na ovom mjestu.

Jesenska misa zahvalnica predstavlja duboko ukorijenjenu tradiciju ovog kraja, koja simbolizira zahvalnost prema Bogu za plodove njihova rada i truda tijekom godine. Ova godina je dobro blagoslovljena obiljem plodova, što je dodatno potaknulo osjećaj zahvalnosti među vjernicima.

Ovaj obred služi kao podsjetnik da je važno zadržati vjeru i zahvalnost prema Bogu za sve darove koje smo primili. Vjernici iz Busovače i okolnih područja iskoristili su prigodu ne samo za sudjelovanje u misi, već i za posjet grobovima svojih preminulih članova obitelji, ili pak rođaka i prijatelja. S tugom i poštovanjem, molili su za duše svojih najmilijih i palili svijeće koje simboliziraju uskrslog Krista, donoseći svjetlo nade i vječnog života.

Ovaj događaj nije samo vjerski obred, već i prilika za zajedništvo i solidarnost među vjernicima. Unatoč teškim trenucima koje su mnogi prošli tijekom godina, okupljanje na jesenskoj misi zahvalnica pokazuje snagu i duh zajedništva koji obilježava ovo područje. Ova jesenska misa zahvalnica ostavlja dubok dojam na sve prisutne, podsjećajući ih da unatoč izazovima života, ljubav prema bližnjima i vjera u Boga ostaju najvažnije vrijednosti koje ih vode naprijed.

default

default

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti