spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Čavara nazočio ceremoniji primopredaje zapovjedne dužnosti NATO stožera Sarajevo

Dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nazočio je ceremoniji primopredaje zapovjedne dužnosti NATO stožera Sarajevo

Jučer je u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu održana svečana ceremonija primopredaje zapovjedništva NATO stožera Sarajevo koju je predvodio admiral Stuart B. Munsch, zapovjednik Združenog zapovjedništva savezničkih snaga u Napulju.

Brigadni general Matthew A. Valas preuzeo je zapovjedništvo nad NATO stožerom u Sarajevu od brigadne generalice Pamele McGah.

Govoreći o dugogodišnjem partnerstvu između NATO-a i Bosne i Hercegovine, admiral Munsch je istaknuo zajednički interes za sigurnost i stabilnost na Zapadnom Balkanu te naglasio značaj ovog partnerstva za promicanje mira i prosperiteta u regiji.

“Sigurnost i stabilnost na zapadnom Balkanu je zajednički interes NATO-a i Bosne i Hercegovine. Naše partnerstvo unapređuje taj cilj, a zajednička sigurnost koja je rezultat ovog partnerstva pruža priliku, stvarnu ekonomsku priliku za sve građane Bosne i Hercegovine. Hercegovine”, rekao je admiral Munsch tijekom ceremonije.

Ova ceremonija simbolizira kontinuiranu potporu NATO-a regiji Zapadnog Balkana i predstavlja nastavak angažmana u osiguravanju mira, stabilnosti i prosperiteta. Nazočnost visokih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine i predstavnika NATO-a naglašava važnost suradnje i partnerstva u postizanju zajedničkih ciljeva.

Foto: FB | NATO Bosna i Hercegovina
Izvor: Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti