SCHMIDT UPOZOREN Kriminalne skupine namjeravaju večeras zgradu OHR-a napasti molotovljevim koktelima!

Jedna strana obaviještajna služba prije nekih sat vremena dostavila je uredu visokog predstavnika Christiana Schmidta da će večeras kriminalne skupine bacati molotovljeve koktele na zgradu OHR-a, saznaje ekskluzivno Hrvatski Medijski Servis.

Tu informaciju Schmidtov ured je odmah proslijedio šefu osiguranja zgrade OHR-a. Kako saznajemo iz OHR-a je odmah o ovom obaviještan direktor Direkcije za kordinaciju policijskih agencija BiH Mirsad Vilić.

Inače prema saznanjima HMS-a, među onima koji će večeras od 19 sati, na poziv bošnjačkih stranaka prosvjedovati protiv navodne odluke visokog predstavnika da uvede cenzus od 3 posto na izbor izaslanika iz pojedinih županija u Federalni Dom naroda čime bi se, barem djelomično, onemogućilo da jedan narod bira drugome političke predstavnike u Dom naroda bit će oko 100 agenata u civilu iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je zadužena i za Schmidtovu sigurnost.

Nakon informacije koja je iz strane obaviještajne službe stigla u OHR i zahtjeva OHR-a upućene Vilić, on je odlučio osiguranje Schmidtovog ureda pojačati s još 50 policajaca u civilu.

Podsjetimo, već danima bošnjački političari i politički aktivisti prijete ratom, nasiljem i kaosom ukoliko Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, kojima bi se bar djelomično vratila Hrvatima oteta prava. Vrhunac je današnja izjava Bakira Izetbegovića, predsjednika bošnjačke Stranke demokratske akcije, kako će se Schmidt večeras ” suočiti s otporom naroda” te da će se “u 19 sati dogoditi kaos”.

Kako Hrvatski Medijski Servis saznaje iz pouzdanog izvora ove prijetnje nisu i neće pokolebati Schmidta koji će sutra objaviti odluku o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, kojima će se djelomično provesti presuda Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić o osiguranju legitimnog predstavlja konstitutivnih naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, ali ne i u izboru hrvatskog člana Predsjedništva. /R. I. /HMS/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Schmidt za sada neće mijenjati izborni zakon, očekuju se novi razgovori?

Povijesni dan za Hrvatsku