spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Ekskluzivno: SIPA-a vršila pretrese i uhićenja u Vitezu i Kiseljaku! Objavljujemo detalje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u sklopu operativne akcije “Bulevar”, na području Srednjobosanske županije realizirali pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija dok je pretres na dvanaestoj lokaciji još u toku. Uhićenja su provedena na području Kiseljaka, Viteza, Zenice i Sarajeva

“Avaz“ ekskluzivno otkriva da su osumnjičeni u ovoj akciji Jure Miletić, vlasnik firme “AC Juro“, Marijana Miletić, Danica Miletić, Pero Čalić, Mijo Miletić, Ragib Emšo, Sonja Mlakić, Ankica Čalić, Ivan Miletić, Anja Vidović, Leonarda Prskalo, Darija Vrebac, Marija Vrebac i Ivica Vidović.

Oni su osumnjičeni za djelo pranje novca. Oduzima im se imovina za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 2,4 milijuna KM. Uhićenja su provedena na području Kiseljaka, Viteza, Zenice i Sarajeva.

Priopćenje SIPA-e:
Pretrage se vrše po nalogu suda u Sarajevu i pod nadzorom tužiteljstva Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Pranje novca“ propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. U operativnoj akciji „Bulevar“ poduzimaju se i aktivnosti sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, u okviru čega će putem svih banaka u Bosni i Hercegovini i ostalih obveznika biti izvršene provjere stanja po računima predmetnih osoba, kao i da li isti posjeduju sefove u bankama. Do sada je blokirano oko 618.025,64 konvertibilnih maraka i 35.513,93 eura.

Također, prilikom pretraga otkrivena je i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno kazneno djelo. Policijski službenici SIPA-e su tijekom rada po predmetu, odnosno dokumentiranja počinjenih kaznenih djela, identificirali nekretnine koje su osumnjičene osobe stekle izvršenjem kaznenih djela, a radi se o 20 stanova, 26 ostava i 16 garažnih mjesta na području Sarajeva, u svezi s kojima je Kantonalni sud u Sarajevu na prijedlog tužiteljstva Sarajevo donio rješenje o privremenoj zabrani raspolaganja navedenim nekretninama koje će biti dodijeljene Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na dalju nadležnost. Pretrage se realiziraju u suradnji sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova Srednjobosanske županije i Zeničko-dobojskog županije. Uzimajući u obzir da su aktivnosti u tijeku, o konačnom ishodu javnost će biti informirana naknadno. (IZVOR: Viteški.ba)

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti