Posjetite Gastro sajam “Fojnička trpeza”

U srijedu, 21. listopada s početkom u 11 sati, na platou ispred hotela “Stari grad” u Fojnici, održat će se Gastro sajam “Fojnička trpeza”.

Organizatori Sajma koji se u Fojnici održava treću godinu zaredom su Caritas Biskupske konferencije BiH i Udruženje “Alterural”, nevladina organizacija koja se bavi razvojem ruralnog turizma.

Sudjelovanje na Sajmu dosad je potvrdilo 25 izlagača iz Fojnice, Kreševa, Vareša i Kaknja. Među njima su i poznati fojnički ugostiteljski objekti, poput hotela “Reumal” te “Stari grad”.

“Cilj sajma je povezati male proizvođače hrane s područja središnje Bosne, potom promovirati domaću gastronomsku ponudu ali i turističke potencijale ovog kraja s obzirom na činjenicu da turizam i gastronomija idu zajedno”, pojasnila nam je Danijela Bošnjak, iz Caritasa BK BiH.

Posjetitelje “Fojničke trpeze” očekuju brojne degustacije jela po kojima su određene sredine prepoznatljive. Tako će se na štandu izlagača domaćina naći maglice i keške, jela naših starih po kojima je Fojnica poznata u svijetu gastronomije.

Potporu održavanju Gastro sajma dala su i brojna udruženja iz Fojnice kao što su Udruga “Fojnička žena” te druge.

ap | artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lista za dijasporu

Pogledajte listu Domoljubne koalicije za dijasporu

Počele “Uskopaljske jeseni”