spot_img

Pogledajte listu Domoljubne koalicije za dijasporu

Predstavnici HDZ-ove Domoljubne koalicije, na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, predali su u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak svoje liste za predstojeće parlamentarne izbore.

U prostorije Državnog izbornog povjerenstva došlo je oko 150 ljudi, koji su nosili zastave, prenosi Jutarnji list.

Kako doznajemo, na listama je najveće iznenađenje kandidatkinja Miriam Kervatin, inače predsjednica udruge Blokirani. Ona se našla na šestom mjestu u 8. izbornoj jedinici.

Osim Karamarka, u DIP su došli i drugi predsjednici stranaka koalicije. Šef HDZ-a je rekao da očekuje uvjerljivu pobjedu 8. studenoga.

“Očekujem uvjerljivu pobjedu, ovo je koalicija koja se dokazala i dokazuje već tri i pol godine uvjerljivim pobjedama, ne vidim razlog da ne pobijedimo”, izjavio je Karamarko. On kaže da su izborne liste i HDZ-a i partnera kvalitetne te da imaju i kvalitetan program. Imamo, dodaje, i lošu Vladu pa ne vidi zašto Domoljubna koalicija ne bi pobijedila.

Predsjednik HDZ-a očekuje da će njegova koalicija u Saboru imati natpolovičnu većinu (76 mandata), nastojat će, najavljuje, da to bude i više. “Imamo jak teren, kapilarno jako dobro djelujemo”, rekao je Karamarko. (Vanja Nezirović, JL, Hina).

Što se tiče XI Izborne jedinice, nositelj je već od prije poznat, riječ je o predsjedniku Glavnog vijeća HNS-a dr. Boži Ljubiću. Osim njega, široj javnosti su poznata još sljedeća tri imena. Na drugom mjestu je Ivan Šuker, bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar financija, inače rodom iz Livna.

Nevenko Barbarić trenutno još uvijek obnaša funkciju načelnika općine Ljubuški, a Željko Raguž ravnatelja Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Od zanimljivijih imena tu je i Miroslav Piplica, predsjednik austrijskog ogranka HDZ-a, a na listi se nalazi samo jedna žena.

Lista za dijasporu

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti