spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Oboreni rekordi online prodaje, u jednom danu promet od 14,33 milijarde dolara

Najveća svjetska tvrtka za online trgovinu Alibaba jučer je povodom Dana samaca u Kini organizirala festival prodaje sa sniženim cijenama i ostvarila ukupnu prodaju u vrijednosti od 14,3 milijarde američkih dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Dan samaca u Kini obilježava se tradicionalno 11. studenog, a kineska tvrtka Alibaba je i prošle godine tim povodom organizirala akcijsku prodaju.

Ovogodišnji promet na internet stranici alibaba.com za 60 posto je veći u odnosu na prodaju ostvarenu istog dana prošle godine.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da su najprodavanija roba bili mobilni telefoni, satovi, televizori, mlijeko, med i kolači.

Tijekom 24-satne akcije Alibaba je ostvario ukupno 710 milijuna prodaja, a skoro 86.000 prodaja u sekundi, što je do sada nezabilježen uspjeh online prodaje.

Vlasnik tvrtke Jack Ma izrazio je nadu da će Dan samaca postati globalnog karaktera, te najavio da će jučerašnju rekordnu prodaju aplicirati za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

Alibaba je jučer oborio i rekord prodaje u jednom satu, kada je u prvom satu akcije imao promet od 3,9 milijardi dolara.

Za dostavu prodatih artikala širom svijeta kompanija će angažirati 1,7 milijuna dostavljača, 400.000 dostavnih vozila i 200 aviona.

Online prodaja sve je popularnija širom svijeta, a posebno u najmnogoljudnijoj zemlji Kini u kojoj 80 posto te vrste prodaje realizira upravo Alibaba. Čini se da je taj način kupovine mnogo lakši kupcima u gusto naseljenim gradovima, ali i onim udaljenim od centara. Uspjeh ove vrste trgovine lako je vidjeti i sve manjim brojem ljudi koji posjećuju trgovačke centre u Kini.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM