Petak, 1 srpnja, 2022

Čović “U fokusu”: Zaključci HNS-a ne govore o bojkotu izbora, nego o reorganizaciji BiH

Pročitajte i ovo

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović gostovao je na televiziji OBN u emisiji “U fokusu” gdje je između ostalog govorio o izmjenama Izbornog zakona i prijedlogu HDZ-a na koji su predstavnici Kluba Bošnjaka u Domu naroda uložili vitalni nacionalni interes.

Na pitanje zašto prijedlog HDZ-a o izmjenama Izbornog zakona prvo nije upućen u Zastupnički dom ili na razmatranje u Interresornu radnu grupu, dr. Čović je naglasio kako ta grupa od formiranja nije uradila ništa.

“Što je razmatrala Interresorna radna grupa? Jesu li bilo što razmatrali? Mi smo to mogli predati, pokrenuti, ali ta se skupina nikada nije sastajala. Niti jedna sjednica te grupe nije održana po poslovniku”, rekao je dr. Čović.

Nakon toga, osvrnuo se i na izjave iz Izaslanstva EU i Američkog veleposlanstva da prijedlog HDZ-a nije u skladu s pravnim standardima.

“Široko su postavljeni pravni standardi. Sve što smo radili nastojali smo pratiti standarde. Tu je također uvijek bila Venecijanska komisija koja je predlagala rješenja. Naš prijedlog uopće nije maksimalistički. To je minimalizam. Druga krajnost. Ovo je minimum što se može tražiti”, poručio je.

“Vjerujem da ćemo podržati održavanje izbora, ali to mora odrediti HNS, a ne Dragan Čović. Zašto ne bismo sudjelovali na izborima? Kada je riječ o ranije usvojenim zaključcima HNS-a nigdje se ne govori o blokadi ili bojkotu izbora već o drukčijem organiziranju BiH. To znači da ćemo sjesti i vrlo detaljno pripremiti prijedloge o tome kako mislimo drugačije organizirati BiH”, zaključio je dr. Čović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vedran iz Fojnice i Frano iz Širokog na Blidinju otvorili “hotel s milijun zvjezdica”

Da su mladi pokretačka snaga našeg društva u svim oblastima – pa tako i u turizmu, pokazuje primjer mladića...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo