Utorak, 2 ožujka, 2021

U Zagrebu preminuo dječak (11), najmlađa žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo

Pogledajte fotografije izgorenih automobila iz Nove Bile

Jutros u 2:23 sata operativni centar DVD Vitez zaprima poziv da gore vozila u Auto kući Cirko, u mjestu...

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 750 – 28. 2. 2021.

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Korizme - Pačista – 28. 02. 2021. 1. Danas je druga korizmena nedjelja - Pačista. Mise su redovitim...

Liječnici su plakali, ugradili mu pacemaker, dali mu adrenalin, ali…

Đorđa Balaševića izdalo je srce, a ni respirator, ni veliki napori liječnika iz Kliničkog centra Vojvodina nisu pomogli legendarnom...
Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za Dnevnik.hr da je dječak u bolnicu primljen 21. siječnja u popodnevnim satima. ‘Imao je anamnezu od nekoliko dana povišene temperature, glavobolje i bolova u trbuhu.

Zbog sumnje na akutno zbivanje u trbuhu zaprimljen je na odjel dječje kirurgije i napravljena je laboratorijska i dijagnostička obrada koja je ukazala na bubrežnu insuficijenciju, poremećaj koagulacije, znakove sepse. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja’, objasnio je Roić.
Dječaka su hitno operirali, no došlo je do komplikacije. ‘Prije uvođenja u anesteziju došlo je do zastoja rada srca. Dijete je reanimirano i nakon stabilizacije je dovršen operativni zahvat, ali je u postoperativnom tijeku dijete bilo ovisno o respiratornoj i kardiovaskularnoj potpori te se, zbog pozitivnog COVID-19 nalaza, posumnjalo da je došlo do komplikacija i multiorganskog zatajenja. Dijete je dogovorom premješteno u Kliniku za infektivne bolesti 22. siječnja, gdje je sljedećeg dana nažalost i preminulo’, kazao je Roić.

Ravnatelj dječje bolnice je objasnio i da je dječak u bolnicu primljen s uobičajenim simptomima koronavirusa kod djece.

‘To svakodnevno viđamo, ali laboratorijske pretrage su ukazale na puno teži problem. Došlo je do rijetke, ali vrlo teške komplikacije’, rekao je Roić i dodao da kod dječaka nisu zabilježe nikakve druge bolesti niti medicinska pozadina koja je mogla dovesti do ovakvih posljedica.

Prema pročelniku Zavoda za infektivne bolesti Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Goranu Tešoviću, dječak je dobio rijetki multisistemni inflamatorni sindrom koji, kako je rekao za Večernji list, može biti smrtonosan ako se ne prepozna na vrijeme.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Evo koji su proizvodi poskupjeli u FBiH u odnosu na prošli mjesec

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u siječnju su u prosjeku porasle za 0,3 posto u odnosu na prosinac prošle...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo