spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Sv. Juraj mučenik proslavljen u Vitezu: Vjera i zajedništvo u srcu Lašvanske doline

U Vitezu, 23. travnja, župa Sv. Jurja mučenika svečano je obilježila dan svog nebeskog zaštitnika. Svečano misno slavlje predvodio je provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Zdravko Dadić, uz koncelebraciju 15-ak svećenika, među kojima su bili i župnik fra Velimir Bavrk i travnički dekan preč. Josip Lebo.

Fra Velimir je na početku mise pozdravio župljane i brojne hodočasnike iz Lašvanske doline, zahvaljujući Bogu na “veličanstvenom svjedoku vjere” te je posebno pozdravio provincijala Dadića. U svom nadahnutom govoru, fra Zdravko je istaknuo kako je Sv. Juraj bio uzor hrabrosti i vjerničkog života, odbijajući sudjelovati u progonima kršćana unatoč obećavajućoj karijeri.

“Naša misao treba biti što bi Isus u ovom trenutku uradio,” naglasio je fra Zdravko, podsjećajući prisutne da Krist nikada ne odbacuje i da se teško odriče onih koji su s njim krsnim savezom povezani. Pozvao je vjernike da otvore svoja srca Kristovoj ljubavi, jer “u život u koji uđe Krist, ušla je ljubav”.

Misno slavlje bilo je animirano od strane župnog zbora, a na kraju su svi svećenici zahvalili onima koji su doprinijeli organizaciji proslave. Proslava je završila pučkim veseljem uz glazbu Perice Strukara, što je dodatno učvrstilo osjećaj zajedništva i radosti među okupljenima.

Foto: Drukčiji radio
J.M., Katolički tjednik

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti