spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Od danas bez negativnog testa i karantene državljani BiH ne mogu u Njemačku

Njemačka Vlada jučer je proglasila 25 zemalja COVID područjima s visokom incidencijom, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Ovom odlukom državljanima BiH nije dozvoljen ulazak u Njemačku bez negativnog PCR testa na koronavirus, piše Dnevnik.ba.

Nova pravila u Njemačkoj na snazi su od nedjelje, 24. siječnja, a svima koji ne budu imali negativan PCR test će biti zabranjen ulazak u ovu zemlju.

Pored negativnog PCR testa, Njemačka nalaže i obavezn 10-dnevnu karantenu za putnike koji dolaze iz 25 zemalja koje su se našle na listi rizičnih područja. Ovo se odnosi na sve putnike, bez obzira na njihovo državljanstvo, koji su deset dana prije ulaska u Njemačku boravili na područjima visoke incidencije.

Kada je riječ o negativnom PCR testu, on ne smije biti stariji od 48 sati prije ulaska u Njemačku, a dokaz o rezultatu testa mora biti predočen na papiru ili u elektronskom dokumentu na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku. Pri tome se dokaz o rezultatu testa mora čuvati najmanje deset dana nakon ulaska u Njemačku.

Vlasti u Njemačkoj zahtijevaju i digitalnu registraciju prilikom ulaska u zemlju, a koja se može izvršiti na OVOM LINKU.

Informacije o tome koje vrste PCR testova priznaje Njemačka dostupne su na službenoj stranici Instituta Robert Koch.

 

1 KOMENTAR

  1. Wow, superb blog structure! How long have you been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The full look of your website is great, as
    neatly as the content! You can see similar here sklep online

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti