U Travniku pronađena plantaža marihuane [FOTO]

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su, nakon prikupljenih saznanja da je osoba B. Č. iz Travnika, zasadila plantažu marihuane na području općine Travnik, pribavili naredbu za pretres nadležnog suda. Postupajući po naredbi, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata osumnjičenog, te su pronađene 4 stabljike za koje se sumnja da je u pitanju marihuana prosječne visine oko 180 cm, plinski pištolj i mašinica za mljevenje marihuane.

Po pronalasku navedene materije i predmeta, osumnjičeni je lišen slobode, te se nad njim provodi kriminalistička obrada, nakon koje će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Današnja aktivnost je samo nastavak uspješnih mjera koje MUP ŽSB Travnik provodi na sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. Podsjećamo na zadnju uspješnu akciju prije desetak dana, kada je prilikom kontrole vozila osobe M. M. iz Kiseljaka pronađeno oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja je bila pripremljena za prodaju, da bi u pretresu kuće i objekta osumnjičenog pronađeno još 200 grama iste materije, vaga za precizno mjerenje i jedan pištolj.

U narednom periodu nastavit će se s intenzivnim aktivnostima na identificiranju i dokumentiranju osoba koje se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, a građane molimo da o svakom eventualnom saznanju o ovoj štetnoj pojavi u svakom društvu obavijeste putem telefona 122 ili putem e-mail adrese: [email protected]

Garantiramo punu anonimnost svih građana koji nam dostave takva saznanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Anto Stanić

Anto Stanić izdao još jednu knjigu

Sestra Ivana Barešić

Sestra Ivana Barešić iz Kreševa položila doživotne zavjete