Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

U školama u Busovači počela nastava

Pročitajte i ovo

Školsko zvono je jučer, prvi put u ovoj školskoj godini, na nastavu pozvalo učenike osnovnih i srednjih škola u središnjoj Bosni.

Nastava je počela za 23 tisuće učenika Osnovnih, te 13 tisuća učenika Srednjih škola. Prema podacima Katice Čerkez, ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u SBŽ nastava u ponedjeljak počela je u svim školama, a ukupno ih je 81 koje rade prema dva nastavna plana i programa, hrvatskom i bošnjačkom.

Poseban dan bio je jučer za 2 200 prvašića koji su po prvi put sjeli u školske klupe.

“Prvašića je ove godine otprilike isto kao i prošle godine tako da u SBŽ nemamo izražen trend opadanja broja tek upisane školske djece. U Srednjim školama imamo više upisane djece u odnosu na prošlu školsku godinu, a negativne trendove, odnosno manjak djece imamo ovisno od razreda do razreda, kako u Osnovnim tako i u Srednjim školama”, pojasnila je Katica Čerkez, ministrica obrazovanja SBŽ.

“Za razliku od prošle godine kada smo imali samo 35 prvašića u prvim razredima, možemo reći da smo zadovoljni s 54 upisana prvašića ove godine. Nadamo se da u narednim godinama neće doći do smanjenja broja učenika”, rekao je za grad-busovaca.com portal Slaven Katava, ravnatelj Osnovne škole “Busovača”.

Silvana Relota, ravnateljica Osnovne škole “Kaonik” u Busovači istaknula je u izjavi za naš portal da je broj upisanih prvašića ove godine sličan onom iz prethodne. Također, ravnateljica Relota dodala je da je svim prvašićima priređena prigodna dobrodošlica i zabavni program.

FOTO: Doček prvašića u OŠ “Busovača”

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO: Vatrena proslava pobjede Hrvatske, navijačko ludilo u Busovači!

Nogometna reprezentacija Hrvatske slavila je danas protiv reprezentacije Japana. U iznimno teškoj i neizvjesnoj utakmici Vatreni su uspjeli izjednačiti nakon...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo