Četvrtak, 30 lipnja, 2022

U FBiH prosječna neto plaća 838 KM

Pročitajte i ovo

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH za srpanj 2015. iznosila je 838 KM, što pokazuje nominalni pad za 0,7 posto u odnosu na prosinac 2014. godine, dok se u odnosu na isti mjesec prošle godine povećala za 0,2 posto.

Najniža prosječna neto plaća od 527 KM bila je u građevinarstvu, koliko je iznosila i u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 537 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u srpnju iznosila je 1.373 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.352 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.240 KM.

Prosječna bruto plaća u BiH za srpanj ove godine iznosila je 1.301 KM i nominalno je niža za 0,8 posto u odnosu na prosinac 2014. godine, te viša za 0,1 posto u odnosu na srpanj prošle godine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo