spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

U Busovači održan Okrugli stol „Promoviranje i izrada politika prema mladima“

Dana 27. siječnja 2021. godine u Busovači, sukladno epidemiološkim mjerama, održan je Okrugli stol na temu „Promoviranje i izrada politika prema mladima“, u organizaciji udruge „Mladi zajedno“ i uz potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Tema Okruglog stola odnosila se na kreiranje i donošenje politika prema mladima, obzirom na probleme i potrebe mladih, te konkretne prijedloge i mjere za rješavanje istih.

Posebna pažnja bila je usmjerena na promociju Zakona o mladima Federacije BiH, normativnog akta institucija vlasti s programskim pristupom djelovanja prema mladima, a što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja te ciljeve zakona i mjere za realizaciju istih, te na Nacrt strategije za mlade KSB koji je usvojen u Saboru KSB.

Konkretnim prijedlozima s Okruglog stola mladi će nastojat ugraditi i svoje prijedloge za izradu konačne Strategije za mlade KSB.

Okruglim stolom moderirala je predstavnica udruge “Mladi zajedno” i članica Povjerenstva za mlade u OV Busovača Mariela Livaja koja je, uz uvodne pozdravne riječi, izrazila želju za konkretnim prijedlozima kojima ćemo dužnosnicima i donositeljima odluka pomoći u stvaranju boljeg ambijenta za život mladih u svim dijelovima naše općine, Kantona, Federacije BiH i BiH.

Panelisti na Okruglom stolu bili su: predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministrica financija u Vladi KSB Mirjana Plavčić, zastupnica u Saboru KSB Suzana Krišto, koja je i predlagač Nacrta strategije za mlade KSB i koordinatorica Tima za izradu Strategije za mlade KSB, te predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak.
Nakon uvodnih izlaganja panelista, uslijedila je rasprava u kojoj su sudjelovali vijećnici iz OV Busovača, predstavnici Vijeća mladih, predstavnici NVO-a, te predstavnici Povjerenstva za mlade s lokalne i kantonalne razine.

Na Okruglom stolu je zaključeno kako je potrebno mladima približiti procese kreiranja i donošenja politika, te ih zainteresirati za aktivno sudjelovanje u svim dijelovima tih procesa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM