spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Tužan oproštaj Željka Bebeka od žene koja je opjevana u kultnoj pjesmi “Selma”

Pjesmu “Selma” napisao je Vlado Dijak 1949. godine, a Goran Bregović Selmu je upoznao 1975. nakon koncerta Bijelog Dugmeta u Lisinskom.

U92. godini života preminula je Selma Borić, protagonistica pjesme “Selma” Bijelog Dugmeta koju je otpjevao Željko Bebek. O tužnom odlasku oglasio se i Bebek na svom Facebooku.

“Putuj Selma. Počivala u miru Božjem”, napisao je kratko pjevač ispod zajedničke slike nastale u povodu proslave njezina 90. rođendana 2019. godine u kolovozu.

Pjesmu Selma napisao je pjesnik, humorist i boem Vlado Dijak daleke 1949. godine. Inspirirana je istinitim događajem. Selma Borić, koja je Dijaka upoznala kao šesnaestogodišnjakinja odmah nakon rata, zbilja je išla vlakom na fakultet u Zagreb, a Vlado je, ispostavit će se, bio strašno zaljubljen u nju, no to joj nikad nije smogao snage reći.  Prvi put je Bregović doznao tko je prava Selma na koncertu Bijelog Dugmeta u Lisinskom 1975., kada je junakinja pjesme prišla iznenađenom Goranu i rekla mu: „Ja sam ta Selma!“ Bebek i Selma prije nekoliko godina susreli su se i u emisiji ”Osmi kat” HRT-a, kada je legendarni pjevač iznenadio i u studiju otpjevao njenu pjesmu.

Bebek je inače redovito odlazio na proslave rođendana gospođe Borić, a ona je jednom prilikom tijekom gostovanja u HRT-ovoj emisiji objasnila kako se dogodio susret s Vladom. – Imala sam tada 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio taj kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: “Selma, ne naginji se kroz prozor” – ispričala je tada Selma, a u intervjuu za Večernji list Bebek se osvrnuo jednom prilikom na pjesmu i odnos sa Selmom. – Prelijepa je to pjesma, prelijepa priča i važan korak u mojoj karijeri. Gospođa Selma predivna je osoba, njezina je pjesma dio životne priče – bio je tada emotivan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti