spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Cjepivo stiže u BiH!

Na adresu Ministarstva civilnih poslova danas je stigla obavijest iz GAVI tajništva u kojoj stoji da će od sredine veljače početi isporuka cjepiva za BiH – priopćeno je iz ove institucije.

U dopisu se između ostalog navodi:

“Jako smo sretni što možemo podijeliti s vama pismo direktora COVAX-a, u kojem se nalaze posljednje informacije o distribuciji cjepiva za BiH putem COVAX mehanizma. Ovo pismo se odnosi na namjensku raspodjelu koja je izravno  kreirana prema BiH”, poručuje se iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

U pismu se ujedno naglašava zahvalnost za sav napor i trud koje je Ministarstvo civilnih poslova kontinuirano ulagalo kako bi cjepivo stigla do BiH. U ovom trenutku posrijedi je samo prva alokacija za BiH – priopćeno je.

“Riječ je o cjepivu koja su dobila potrebno odobrenje Europske agencije za lijekove (EMA) i koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO)”, navode iz Ministarstva.

Broj doza cjepiva proizvođača Biontech-Pfizer koje će BiH primiti sredinom veljače iznosi 23.400 doza, dok broj doza cjepiva AstraZeneca/SKBIO koje će BiH primiti sredinom ili krajem veljače iznosi od 153.600 do 259.200 doza.

1 KOMENTAR

  1. Wow, wonderful blog layout! How long have you been running a blog for?
    you made blogging look easy. The total look of your site is magnificent, as neatly as the content!
    You can see similar here ecommerce

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti