spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Cjepivo stiže u BiH!

Na adresu Ministarstva civilnih poslova danas je stigla obavijest iz GAVI tajništva u kojoj stoji da će od sredine veljače početi isporuka cjepiva za BiH – priopćeno je iz ove institucije.

U dopisu se između ostalog navodi:

“Jako smo sretni što možemo podijeliti s vama pismo direktora COVAX-a, u kojem se nalaze posljednje informacije o distribuciji cjepiva za BiH putem COVAX mehanizma. Ovo pismo se odnosi na namjensku raspodjelu koja je izravno  kreirana prema BiH”, poručuje se iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

U pismu se ujedno naglašava zahvalnost za sav napor i trud koje je Ministarstvo civilnih poslova kontinuirano ulagalo kako bi cjepivo stigla do BiH. U ovom trenutku posrijedi je samo prva alokacija za BiH – priopćeno je.

“Riječ je o cjepivu koja su dobila potrebno odobrenje Europske agencije za lijekove (EMA) i koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO)”, navode iz Ministarstva.

Broj doza cjepiva proizvođača Biontech-Pfizer koje će BiH primiti sredinom veljače iznosi 23.400 doza, dok broj doza cjepiva AstraZeneca/SKBIO koje će BiH primiti sredinom ili krajem veljače iznosi od 153.600 do 259.200 doza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM