spot_img
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Kiseljak: Zbog mogućih otkaza u Jamnici preispitivaju se uvjeti dodjele koncesije

Općinsko vijeće Kiseljaka zatražilo je u petak od tvrtke Sarajevski kiseljak, u vlasništvu zagrebačke Jamnice, da preispita odluku o smanjenju broja zaposlenih, a pritom ne isključuje mogućnost redefiniranja uvjeta pod kojim im je dodijeljena koncesija za punjenje mineralne vode.

Kako je objavljeno iz Općinskog vijeća, na sjednici na kojoj su bili i predstavnici Uprave Sarajevskog kiseljaka, zatraženo je da ta kompanija i Jamnica plus d.o.o. Zagreb preispitaju odluke o smanjenju broja zaposlenika u Kiseljaku “imajući u vidu značajnu financijsku dobit koju poduzeće ostvaruje koristeći prirodni resurs općine Kiseljak”. Uz to, zatražili su od načelnika općine Kiseljak te općinskih službi da preispitaju sve pravne akte – od odobrenja do rješenja koje je Općina Kiseljak donosila za poduzeće Sarajevski kiseljak d.o.o. Kiseljak, prenosi Hina.

“Općinsko vijeće Kiseljak zadužuje načelnika općine Kiseljak i Općinske službe da u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Središnja Bosna preispitaju odluke i ugovor o dodjeli koncesije poduzeću Sarajevski kiseljak”, navodi se u zaključcima. U Sarajevskom kiseljaku nisu komentirali navodnu odluku o smanjenju broja djelatnika. U toj kompaniji radi više od 300 ljudi, a polovina ih je iz općine Kiseljak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM