Travnik: Održan sastanak o izradi strategije razvoja SBŽ-a

TRAVNIK, 23. listopada (FENA) – U Travniku je danas održan sastanak partnerske grupe za razvoj Srednjobosanske županije (SBŽ) na kojem su predstavljene aktivnosti u izradi strategije razvoja SBŽ-a za period od 2016. do 2020. godine, koju Vlada priprema uz potporu UNDP-a.

Ovaj dokument trenutno se nalazi u formi prednacrta, a kako je rečeno, očekuje se da će nakon današnje rasprave nacrt ovog dokumenta biti upućen Vladi, a potom i Skupštini na razmatranje.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo kazao je da se radi o izuzetno važnom dokumentu koji SBŽ do sada nije imao, a zahvaljujući kojem ova županija ide u korak s europskim tokovima.

Kako je kazao, strategija razvoja pruža jasne ciljeve kojima treba težiti SBŽ, sa svim svojim prednostima, ali i nedostacima.

Lendo je rekao kako očekuje da nacrt strategije narednog tjedna bude razmatran na sjednici Vlade, nakon čega će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Rad na izradi strategije počeo je 2014. godine na inicijativu UNDP-a, koji je pozvao Vladu SBŽ-a da, kao i ostale županije, sudjeluje u ovom projektu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sindikati srednjeg obrazovanja SBK-a traže usklađivanje Kolektivnog ugovora s novim Zakonom o radu

KK Busovača

Košarkaši Busovače sutra otvaraju novu sezonu, u goste dolazi ekipa Čapljine