Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Sindikati srednjeg obrazovanja SBK-a traže usklađivanje Kolektivnog ugovora s novim Zakonom o radu

Pročitajte i ovo

Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture SBK-a (SSVOONK) i Neovisni sindikat djelatnika srednjih škola (NSDSŠ) uputili su ministrici obrazovanja Katici Čerkez zahtjev i inicijativu za pregovore o pitanju usklađivanja i harmoniziranja Pravilnika o praćenju, ocjenjivanju i napredovanju nastavnika i stručnih suradnika srednjih škola Srednjobosanskog kantona (SBK).

U dopisu koji je upućen Ministarstvu obrazovanja, s potpisom sindikalnih predsjednika Nedžada Jahića i Nade Jukić, zahtijeva se što hitnije zakazivanje sastanka u vezi s ovom temom.

Na adrese istog ministarstva i Vlade SBK-a, premijera Tahira Lende i članova Pregovaračkog tima upućen je, također, ponovni zahtjev Sindikata srednjeg školstva SBK-a za otpočinjanje pregovora o pitanju usklađivanja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg školstva, s odredbama novog Zakona o radu FBiH.

U sindikatima napominju da je rok za usklađivanje kolektivnih ugovora 20. prosinca.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo