spot_img

Košarkaši Busovače sutra otvaraju novu sezonu, u goste dolazi ekipa Čapljine

22. izdanje seniorske košarkaške lige Košarkaškog saveza Herceg-Bosne počinje u subotu, 24. listopada 2015. utakmicom u Busovači između domaćih košarkaša i gostiju iz Čapljine.

Busovača je u pripremnom periodu vrijedno trenirala i igrala prijateljske utakmice. U tim susretima pokazana je zavidna forma pred početak natjecanja, a to su na „svojoj koži“ najbolje osjetili košarkaši Travnika te Kengura iz Zenice. Sastav trenera Križanovića je potpuno pomlađen, nema više dugogodišnjeg kapetana Biogradlije, Bejtića, Mutapa te još nekolicine starijih prvotimaca. Ekipa je sastavljena od igrača od 1996. godišta i mlađih sve do Milinovića koji je još kadet, a već ima pristojnu minutažu na terenu.

Veliko pojačanje je svakako dolazak prvotimca KK Kakanj, Đozića, koji je na pripremnim utakmica oduševio publiku u Busovači svojim atraktivnim poenima i zakucavanjima i odmah postao njihov miljenik. Novi kapetan je Antonio Vukadinović (1997. godište), a tu su i prošlogodišnji igrači Mešinović, Čišić, Kadrić i Redžić. Ekipi su se priključili i juniori Čavara, Srebrenica, Bešlić, Pezo, Dervišević, Suljić te već navedeni kadet Milinović.

Čapljina je najiskusnija ekipa u ovogodišnjem natjecanju. Za istu i dalje igraju Jerkić, Jelčić i Menalo koji su „prebacili“ 35 godina, te nekoliko mlađih igrača, a kako kaže njihov trener Jelčić, veoma kasno su krenuli s treninzima i očekuje pravu formu tek za 2-3 kola, što mladićima iz Busovače daje veliku šansu za pobjedu nad bivšim prvoligašem.

Utakmica se igra u subotu 24. listopada 2015. u 19 sati, a obzirom na veoma dobru posjećenost na prijateljskim utakmicama, očekuje se i popunjena dvorana.

U ostalim utakmicama sastaju se:
25.10. TOMISLAV – VKK MOSTAR u 16:00
NOVI – LIVNO u 18:00

27.10. POSUŠJE – ŠIROKI II
Grude slobodne

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti