spot_img
spot_img
Srijeda, 17 travnja, 2024

Srpski velepolsanici BiH odbili instrukciju da obilježe Dan neovisnosti

Veleposlanici BiH koji su srpske nacionalnosti uputili su pismo u kojem kritiziraju ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakoviča zbog naložene instrukcije o obilježavanju 1. ožujka – Dana nezavisnosti BiH, praznika kojeg Srbi u BiH ne priznaju.

“Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, dostavljajući instrukciju svim ambasadama i generalnim konzulatima BiH da obilježe 1. ožujka, nepostojeći Dan nezavisnosti BiH, u kojoj daje neprihvatljivo tumačenje osnovanosti obilježavanja ovog datuma, zloupotrebljava funkciju ministra isto kao što je radila i njegov prethodnik Bisera Turković”, naveli su u pismu.

Dodali su kako veleposlanici i generalni konzuli BiH iz srpskog naroda neće postupiti po instrukciji ministra vanjskih poslova BiH.

“Ovakva praksa ne ide u prilog Konakovićevim najavama da će popraviti loše stanje u Ministarstvu vanjskih poslova koje je zatekao nakon brojnih zloupotreba njegovog prethodnika Bisere Turković, a koja se služila istim metodama i praksom da dodatno uruši odnose tri konstitutivna naroda i vanjskopolitičku poziciju BiH u svijetu”, naglašava se u priopćenju.

Priopćenje su potpisali veleposlanici i generalni konzuli BiH: Aleksandar Vranješ, Biljana Gutić Bjelica, Bojan Vujić, Bojana Kondić Panić, Boro Bronza, Vera Sajić, Dragan Јaćimović, Duško Kovačević, Željko Samardžija, Zdravko Begović, Koviljka Špirić, Marko Milisav, Milica Ristović Krstić, Milorad Živković, Siniša Bencun, Siniša Berjan, Siniša Mihailović, Slaviša Ćeranić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM