spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Obustavljen promet za teretna vozila na magistralnom putu Livno-Šuica

Zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji nanosi snijeg na kolnik, za teretna vozila obustavljen je promet  na magistralnom putu Livno-Šuica (Borova Glava), dok se otežano prometuje na putu Livno-Bosansko Grahovo.

Jak vjetar formira snježne nanose na putevima Priluka-Glamoč (Koričina) i Livno-Šuica (Borova Glava). Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimice ima ugaženog snijega a izdvajamo puteve: Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac, Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ i Gacko-Tjentište.

Na dionici Livno-Šuica (Borova Glava) upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolniku.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno se izdvajaju magistralni put Srbljani – Bosanska Krupa gdje je uslijed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava sigurno prometovanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporuča se vozačima da koriste alternativne pravce.

Zbog oštećenja prijelazne naprave na mostu, dionica A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, promet  je preusmjeren iz preticajnog u vozni trak (postavljena je privremena prometna signalizacija). Molimo vozače da na ovoj lokaciji voze oprezno i znatno smanjenom brzinom.

Na  graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM