spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Slavlje na ulicama Sarajeva zbog pobjede Erdogana

Stanovnici Sarajeva, državljani Turske sa privremenim boravkom u BiH ali i stanovnici bh. prijestolnice sinoć su se pridružili proslavi izborne pobjede vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) na danas održanim prijevremenim parlamentarnim izborima u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Sarajlija Vildan Topčić je izjavio kako je zajedno sa prijateljima izašao na ulice Sarajeva da proslavi pobjedu AK Partije u Turskoj.

– Ovdje sam sa prijateljima da podijelim radost s njima. Drago mi je da su građani Turske zadovoljni izbornim rezultatom, i što su u tolikom broju izišli na izbore. Turska je mnogo puta pokazala da je prijateljski okrenuta prema svim građanima Bosne i Hercegovine – rekao je ovaj građanin.

Direktor Udruženja bosansko-turskog prijateljstva „Bosfor” Rizvan Halilović je svim građanima Turske čestitao rezultate izbora.

– Ovo je pobjeda Turske ali i demokracije u toj zemlji. Ovo je pobjeda multikulturalne Turske koja poštuje ljudska prava i slobode. To su pokazali kada su primili 2.5 milijuna izbjeglica iz Sirije. Pokazali su svoju veličinu kada su primili na desetine tisuća izbjeglica i iz rata u BiH. Nakon ovih izbora odnosi Turske i BiH, ali i svih balkanskih zemalja, biti će još čvršći – rekao je Halilović.

Studentica Naida Gego je kazala kako vjeruje da će odnosi Turske i BiH biti još snažniji nakon ovih izbora.

– Izbori u Turskoj nisu važni samo za tu zemlju nego i za druge zemlje u našoj regiji i svijetu. Vjerujem da će Turska i BiH sada imati još snažnije odnose, posebno u ekonomiji ali i rješavanju političkih problema u BiH – rekla je ova studentica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM