Senad Hadžifejzović: Bakir Izetbegović je najveći negator genocida

Vlasnik i urednik “Face TV” Senad Hadžifejzović analizirao je intervju sa Noamom Chomskim, vodećim svjetskim intelektualcem, lingvistom, piscem i filozofom koji je prije deset dana gostovao u Centralnom dnevniku.

– SDA u BiH ima svoje, tj. turske medije. Silne pare je Turska uložila ovdje u SDA medije, ali i pored milijuna, ti mediji nisu postali neki… neki Faktor. Ti mediji imaju samo jedan cilj – zastupati Stav, stav SDA – započeo je Hadžifejzović.

– Nakon intervjua Chomskog, SDA je, misleći da je neki Faktor, zauzela stav da Chomskog nisam pitao ništa o prošlosti, što je točno. Chomskog sam pitao isključivo o sadašnjosti i budućnosti, o njegovim kataklizmičnim prognozama da cijelom čovječanstvu prijeti kraj.

Da sam ga pitao o prošlosti, morao sam ga pitati i što mu znači, nekoliko puta ponovljena tvrdnja u intervjuima i u njegovim knjigama, da je Bill Clinton nagovarao Izetbegovića (starijeg) da ne prihvati mirovne sporazume i da produži rat, jer je to Clintonu odgovaralo, navodno, zbog izbora.

Da sam Chomskog pitao o genocidu, a ne slažem se ni u gramu njegovog stava o genocidu, morao sam ga pitati što misli, zašto je Izetbegović mlađi svjesno uništio, minirao tužbu BiH protiv Srbije za genocid u BiH. Poruka za one koji misle da su neki Faktor i da imaju stav o genocidu: najveći negator genocida je predsjednik SDA.

On je osobno, po osobnom priznanju, uništio tužbu za genocid. On je, po osobnom priznanju, svjesno režirao predstavu u Vijećnici, glumio u toj predstavi zastupnika žrtava genocida, a prije te povijesne prevare svog naroda učinio sve, deset godina je to trajalo, da tužba propadne… onda je, po osobnom priznanju, sve to priznao i optužio savjetnike da su ga pogrešno savjetovali… nisu 10 godina njemu bili isti savjetnici i ako su oni krivi zašto su nakon toga unaprijeđeni i dobili bolja radna mjesta u državi – ističe Hadžifejzović.

Hadžifejzović kaže da je jedino neočekivano pitanje koje je postavio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću bilo ono “kako ga je, kojim putem, kanalima, preko koga Izetbegović, prije laži u Vijećnici, informirao da će se održati predstava za narod, ali da od toga nema ništa, da će on to samo odigrati”.

– Maestralni novinar Euronews-a, samo nekoliko dana nakon našeg intervjua s Vučićem, dobio je izravno priznanje od Izetbegovića: “Da, poslao sam emisare Vučiću, da, predstava u Vijećnici je bila laž”.

Zašto je Izetbegović 10 godina odugovlačio s tužbom, zašto je odbio savjete, apele najvećih svjetskih pravnika da požuri s tužbom, zašto je glumio i lagao – odgovorit će povijest. Možda će povijest zaključiti da je to bila izdaja ili veleizdaja. Mi znamo da se tužba mogla predati i mogla dobiti na sudu u Haagu, kao što znamo da će vrlo brzo svjetski autoriteti objaviti, potvrditi, stručnije, ovo što govorim.

Prije nego ja pitam Chomskog, a vi bilo koga, da li negira genocid, pitajte tadašnjeg predsjednika BiH zašto je prevarom uništio tužbu za genocid. Prije nego ja pitam Chomskog o genocidu, neka prvo ti Bošnjaci, koje financira Turska, koji su kao neki Faktor i kao imaju neki svoj Stav, pitaju predsjednika velike Narodne skupštine Republike Turske zašto turska Skupština nikada nije usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici?

Hajde, mangupi, pitajte zašto turska Skupština ne usvaja rezoluciju o srebreničkom genocidu iako, verbalno, turski predsjednik izgovara “srebrenički genocid”. Ako hoćete stručnu analizu tog intervjua, ukratko, evo vam od autora: višak pitanje, sasvim nepotrebno, bez veze bilo je moje pitanje Chomskom o Dodiku. Ne pita se veliki čovjek za malog – poručio je Hadžifejzović u “Centralnom dnevniku” Face televizije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pogledajte kako na mobitelu uključiti upozorenje za zemljotrese

Tražite posao? Potrebna tri radnika