spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Robert Marić sudjelovao na radionici u sklopu projekta “Djeca rata – djeci mira”

Udruženje maloljetnih dragovoljaca obrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Županije Sarajevo, u suradnji s fondacijom “Krila nade“, a u sklopu projekta „Djeca rata djeci mira“ koji se provodi pod programom “Dijalog za budućnost”, koji podržavaju UN agencije u BiH ( UNDP, UNICEF i UNESCO) i Predsjedništvo BiH realiziralo je jučer radionicu za učenike Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“.

Radionicu su vodili bivši maloljetni dragovoljci i različitih vojski na području Bosne i Hercegovine. Jedan od njih je i Robert Marić iz Busovače, koji se borio na strani HVO-a.

Osnovna ideja projekta je da se prenesu iskustva užasa rata mladim generacijama srednjoškolaca uzrasta od 14. do 17. godina, da se da doprinos u izgradnji mira, suživota i tolerancije u BiH, naročito u gradovima u kojima je mješovita etnička struktura stanovništva i gdje vladaju najveće tenzije i nepovjerenje, te da se na zdravim osnova gradi zdrava budućnost naše zemlje. Kao jedan od ciljeva projekta “Djeca rata – djeci mira” je i postavljanje temelja zdrave nacije , zdravog društva, a tako i zdravog razvoja djece.

U opuštenoj atmosferi, kroz razgovor, učenici su postavljali pitanja bivšim vojnicima, te iz njihovog iskustva saznali sve teškoće i užasi rata. (Izvor: gornjivakuf-x.com)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti