spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Predsjednik HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragan Čović razgovarao s veleposlanikom Mađarske u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović jučer je u Mostaru održao sastanak s veleposlanikom Mađarske u BiH, NJ.E. Krisztiánom Pósa.

Na održanom sastanku razgovarano je o odnosima i suradnji Bosne i Hercegovine i Mađarske, aktualnim procesima u Bosni i Hercegovini, izmjenama izbornog zakonodavstva te napretku na europskom putu i otvaranju procesa pregovora.

Predsjednik Čović je istaknuo kako su predstavnici hrvatskoga naroda u BiH posebno posvećeni ubrzanju europskog puta Bosne i Hercegovine. Zalažu se za uspješno i koordinirano provođenje reformskih procesa u cilju dugoročne stabilizacije unutarnjih odnosa i postizanja vanjskopolitičkih prioriteta i žurno provođenje svih 14 ključnih prioriteta.

Sugovornici su se složili kako je ključan stabilan politički dijalog, povjerenje i ravnopravnost tri konstitutivna naroda za budući razvoj europske BiH.

Dužnosnici su razgovarali i o gospodarskoj, ekonomskoj i sigurnosnoj suradnji, bilateralni odnosi su ocijenjeni dobrim, te je govoreno o daljnjem jačanju suradnje dviju zemalja u brojnim važnim područjima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM