Potvrđeno iz SDA: BPS-u turizam, SBiH će uzeti energetiku, a A-SDA Ministarstvo trgovine

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke demokratske aktivnosti A-SDA nastavili su danas popodne razgovore vezano za formiranje nove koalicije u Federaciji BiH.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović kazao je novinarima nakon sastanka kako su danas ponovo razgovarali o reformskoj agendi, a obje stranke su opredijeljene da se podrže svi reformski zakoni.

– Daje se potpora Vladi Federacije i Vijeću ministara BiH. Predstavnici izaslanstva A-SDA pokazali su spremnost sudjelovati u radu Vlade Federacije BiH s jednim ministarskim mjestom. Zainteresirani su za poziciju ministarstva trgovine uz obrazloženje da imaju kadrove za tu poziciju – kaže.

Moglo bi se, dodaje, nazrijeti da bi Stranka za BiH trebala ponuditi rješenje za ministarstvo energetike, A-SDA bi trebala ponuditi rješenje za ministarstvo trgovine, a najvjerojatnije BPS za turizam.

– Tako da na neki način slažemo kockice kad je u pitanju Vlada FBiH – kazao je.

Osmanović ističe da je glavni tajnik SDA Amir Zukić u kontaktu s predsjednikom BPS-a Seferom Halilovićem te da očekuje da danas ili sutra također budu nastavljeni razgovori i s tom političkom strankom „te i da s njima na neki način privodimo kraju ove razgovore”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Likovna kolonija "Vitez 2015"

Predsjednik FBiH svečano otvorio Međunarodnu likovnu koloniju „Vitez 2015“

Memorijalni turnir "Anto Sučić Suka"

8. memorijalni turnir „Anto Sučić – Suka“