spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Potvrđeno iz SDA: BPS-u turizam, SBiH će uzeti energetiku, a A-SDA Ministarstvo trgovine

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke demokratske aktivnosti A-SDA nastavili su danas popodne razgovore vezano za formiranje nove koalicije u Federaciji BiH.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović kazao je novinarima nakon sastanka kako su danas ponovo razgovarali o reformskoj agendi, a obje stranke su opredijeljene da se podrže svi reformski zakoni.

– Daje se potpora Vladi Federacije i Vijeću ministara BiH. Predstavnici izaslanstva A-SDA pokazali su spremnost sudjelovati u radu Vlade Federacije BiH s jednim ministarskim mjestom. Zainteresirani su za poziciju ministarstva trgovine uz obrazloženje da imaju kadrove za tu poziciju – kaže.

Moglo bi se, dodaje, nazrijeti da bi Stranka za BiH trebala ponuditi rješenje za ministarstvo energetike, A-SDA bi trebala ponuditi rješenje za ministarstvo trgovine, a najvjerojatnije BPS za turizam.

– Tako da na neki način slažemo kockice kad je u pitanju Vlada FBiH – kazao je.

Osmanović ističe da je glavni tajnik SDA Amir Zukić u kontaktu s predsjednikom BPS-a Seferom Halilovićem te da očekuje da danas ili sutra također budu nastavljeni razgovori i s tom političkom strankom „te i da s njima na neki način privodimo kraju ove razgovore”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM