Predsjednik FBiH svečano otvorio Međunarodnu likovnu koloniju „Vitez 2015“

U Vitezu je otvorena 8. međunarodna likovna kolonija “Vitez 2015.” koja će, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Lašva”, biti održana u iduća tri dana…

Likovna kolonija će biti održana u naselju Brajkovići u općini Travnik, a u njezinom radu sudjelovat će oko 30 likovnih umjetnika iz BiH i Republike Hrvatske.

Kako je kazao voditelj ove kolonije Željko Kocaj, Brajkovići su područje bogate povijesti koje je veoma inspirativno za umjetnike.

Kocaj je najavio da će na ovogodišnjoj koloniji sudjelovati i likovni kritičar koji će pratiti rad umjetnika i na kraju analizirati njihova djela.

Otvaranju ove likovne kolonije nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je, osvrćući se na kompleksno ustrojstvo BiH, kazao kako je stvorena situacija koju kao da je oslikao Pablo Picasso ili Salvador Dali.

U pozdravnom govoru, predsjednik FBiH čestitao je organizatorima na dobroj organizaciji pozitivnog događaja koji okuplja veliki broj umjetnika i pridonosi kulturnom životu općine Vitez.

Također, zahvalio se i likovnim umjetnicima koji su se u velikom broju odazvali na tradicionalno druženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i šire regije.

Organizatori i sponzori međunarodne likovne kolonije najavili su i skoro otvaranje umjetničke galerije u Vitezu u kojoj bi iduće godine trebala biti otvorena spomenuta likovna kolonija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nevjerojatna ispovijest o Josipu Pandži: Bh. selektor sa srcem na desnoj strani!

Predsjedništvo SDA

Potvrđeno iz SDA: BPS-u turizam, SBiH će uzeti energetiku, a A-SDA Ministarstvo trgovine