Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Posjet đakona “Katoličkom tjedniku”

Pročitajte i ovo

Trećega dana duhovno-studijskog putovanja i obilaska biskupija na području BK-a BiH đakoni i voditelji programa đakonske godine u srijedu, 18. svibnja, posjetili su “Katolički tjednik”.

U pratnji voditelja đakonske pastoralne godine kanonika i profesora na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu mons. Pave Jurišića i duhovnika bogoslova na Franjevačkoj bogosloviji u glavnom gradu fra Mire Relote 15 bogoslova je posjetilo Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN) pri kojemu djeluju Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba.

U prostorijama MCVN-a ih je zajedno s djelatnicima dočekao glavni urednik mr. vlč. Josip Vajdner. Poželjevši im srdačnu dobrodošlicu najprije je kratko progovorio o nastanku i povijesti ove najstarije živuće tjedne novine na hrvatskom jeziku u BiH. Potom je predstavio trenutne djelatnosti MCVN-a, objasnio nastanak novine te posvijestio važnost medija u današnjem vremenu, na osobit način onih crkvenih.

Na kraju je vlč. Vajdner svakom od gostiju podijelio Vodič kroz „katoličko“ Sarajevo koji je izašao u nakladi MCVN-a

Podsjetimo, đakoni BK-a BiH, njih 15, koji pohađaju zajedničku đakonsku godinu predvođeni svojim voditeljima od 16. do 20. svibnja nalaze se na duhovno-studijskom putovanju po Bosni i Hercegovini.

Prije posjeta MCVN-u u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u jutarnjim satima đakoni su slavili misu koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup i metropolita mons. Tomo Vukšić, a nakon toga su posjetili Ordinarijat. Predviđeno je da nakon Katoličkog tjednika posjete provincijalat Sestara Služavki Maloga Isusa i Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-Hrvatske provincije, zatim urede BK-a BiH i Papinskih misijskih djela te KŠC-a na Banjskom Brijegu. U poslijepodnevnim satima poći će u Brestovsko posjetiti sestre klarise, a u povratku će navratiti na Stup u posjet sestrama karmelićankama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo