Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Mons. Vukšić predvodio misu uz asistenciju svih đakona u BiH

Pročitajte i ovo

U katedrali Srca Isusova vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić, 18. svibnja, slavio je svetu misu uz asistenciju đakona iz svih biskupija i franjevačkih provincija u BiH koji su na svom duhovno-studijskom putovanju po BiH.

Koncelebrirali su, između ostalih, voditelji pastoralne đakonske godine mons. Pavo Jurišićo i fra Miro Relota te kanonici Stolnog kaptopa vrhbosanskog mons. Ante Meštrović, rektor katedrale i preč. Darko Tomaševićo, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, javlja KTA.

Na početku sv. mise mons. Jurišić upoznao je nazočne da ovih dana đakoni posjećuju biskupije i redovničke zajednice i njihove ustanove na području cijele Biskupske konferencije BiH. Spomenuo je mjesta i institucije koje su već posjetili te izrazio zahvalnost za mogućnost zajedničkog okupljanja na sv. misi na čelu s nadbiskupom Vukšićem.

Vrhbosanski nadbiskup pozdravio je đakone, svećenike i vjernike okupljene u katedrali te kazao kako se “raduje što može zajedno s njima slaviti ovu svetu misu i moliti Božji blagoslov za njihovo sadašnje đakonsko, a poslije i svećeničko služenje narodu Božjemu tamo kamo vas Crkva bude poslala“. Podsjetio je da su đakoni “zaređeni službenici Crkve u prvom stupnju sakramenta svetoga reda”.

Nakon liturgijskog slavlja ugostio je đakone i njihove voditelje u Nadbiskupskoj rezidenciji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo