spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

Plenković o puštanju dijela BBB-a: “Jesam li bio u pravu?”

Vlada je cijelo vrijeme radila na pitanju navijača zagrebačkog Dinama u grčkim zatvorima za razliku od “zajedljivaca” koji su samo komentirali, poručio je danas premijer Andrej Plenković komentirajući informaciju da se za dio BBB-a u Grčkoj ukida istražni zatvor.

– ‘Ajmo prvo konstatirati za ove zajedljivce – jesam li bio u pravu?, rekao je Plenković, referirajući se na svoju najavu o dobrim vijestima u ovom slučaju.

Odgovarajući na pitanje kako je znao što će se dogoditi, odbacio je tvrdnje o manjku međunarodnog utjecaja.

– Pa možete odabrati tri načina. Jedan, imao sam sreće, pogodio sam. Dva, to je negdje baba Vanga zapisala. I tri, nemamo nikakvog međunarodnog utjecaja. Sad vi birajte koji je od ta tri, rekao je Plenković.

Dodao je da su najglasniji o toj temi oni koji hrvatskim državljanima u Grčkoj nisu pomogli ni na koji način.

Pojašnjavajući o kakvom se međunarodnom utjecaju radi, Plenković je rekao da postoje dvije vrste djelovanja hrvatske države i Vlade. Prva je konzularni način djelovanja prema našim državljanima koji se nađu u nekakvom problemu.

– Drugi način je da, kad imate ovako neobičnu okolnost, (…) onda vi kao država djelujete prema državi u kojoj se to dogodilo, rekao je Plenković.

Plenković je podsjetio da se već u kolovozu sastao u Grčkoj s premijerom Kiriakosom Micotakisem dok su hrvatski ministri pravosuđa i vanjskih poslova sastali s grčkim kolegama.

Koristili smo “gotovo svaku prigodu, a bilo ih je nebrojeno u zadnjih tri mjeseca gdje smo se nalazili s predstavnicima grčkih vlasti, insistirali i radili na tome da se to pitanje riješi”.

Nasuprot tome “zajedljivci” su “samo komentirali a nisu činili ništa”, dodao je Plenković u vjerojatnoj aluziji na predsjednika Zorana Milanovića.

O istrazi protiv Žalac: “Ne znam ništa o tome”

Plenković nije htio previše komentirati vijest da je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) službeno pokrenuo istragu protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac.

– Ne znam ništa o tome. Osim ovoga što sam pročitao, rekao je Plenković.

– Ona nije u Vladi već četiri godine, ako nemate tu informaciju, rekao je među ostalim novinarima.

“Pronaći ćemo rješenje za otpad u Zagrebu”

Plenković je još jednom ponovio da je odgovornost za zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec na Gradu Zagrebu, odnosno na Možemo!

Međutim, dodao je da će kao odgovorna vlada, kako nalaze rješenja za brojne krize, pronaći i rješenje za problem otpada u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM