Ovo je pjesma koja je srušila rekorde slušanosti u 2023.

70
Dodjela MTV-jevih Music Video Awards 2023. održana je u utorak u New Jerseyju te je ovo bila prilika da se okupe brojne imena iz glazbene industrije.

Pjesma “Anti-Hero” Taylor Swift proglašena je najboljom. Singl je trenutno postigao komercijalni uspjeh, oborivši rekorde za najveći broj slušanja na Spotifyju na dan objave.

Dospjela je na vrh Billboard Global 200 i Billboard Hot 100 listi.

Također je bila u top 10 u mnogim zemljama širom Europe, Amerike i Azije.

Swift je postala prva glazbenica čijih je pet pjesama bilo među najslušanijim na Billboard Hot 100. Zahvaljujući “Anti-Hero” postala je i prva umjetnica koja je zauzela vrh listi Billboard Radio Songs u protekla tri desetljeća.

Anti-Hero” je dobila VMA nagrade i za najbolji spot, najbolju režiju (spot je režirala Taylor Swift), najbolju pop pjesmu, najbolje osmišljenu radnju spota, najbolje vizualne efekte i najbolju montažu.

Swift je proglašena umjetnicom godine. Ice Spice je najbolja nova glazbenica. Karol G & Shakira su nagrađene za najbolju suradnju zahvaljujući singlu “TQG.

Nicki Minaj je za “Super Freaky Girl” dobila VMA nagradu za najbolju hip hop pjesmu. Rema i Selena Gomez su za “Calm Down” nagrađeni u kategorijinajbolji afro beatovi.

Najbolja latinoamerička pjesma je Anittina “Funk Rave”. SZA je s pjesmom “Shirt” odnijela pobjedu u kategoriji za najbolji R&B pjesmu.

Korisnici društvenih mreža su glasanjem odlučili da je Taylor Swift imala najbolji nastup tijekom ljetne sezone, da je Blackpink grupa godine, da je “Midnights” Taylor Swift album godine te da je “Seven” Junga Kooka i Latto najbolja ljetna pjesma, prenosi Klix.ba.