spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Otac sedmero djece sa sinovima snimio pjesmu o ostanku u Hercegovini

Nedjeljko Begić – Bega iz Mostara, poznat i kao Neđo, otac je sedmero djece i živi u rodočkom naselju Ulog, nedaleko od Mostara.

Bega se bavi poljoprivredom i stočarstvom, no zajedno sa svojim sinovima odlučio je svoju strast i ljubav prema glazbi okruniti snimanjem glazbenog prvijenca.Bega je snimio pjesmu “Hercegova grudo” za koju je sam napisao tekst, inspiriran životom u Hercegovini i vječnom dilemom – je li bolje ostati ili otići trbuhom za kruhom u strane zemlje.

„Bilo je sigurno tih pitanja, čuješ ljude kako govore i pričaju, ali nekako uvijek kada sam zbrajao prednosti i mane, shvatiš da nema nigdje života kao što je ovdje. Naši su preci na našoj grudi živjeli i u težim vremenima pa opstali“, govori Bega za Pogled.ba.

Ljubav prema Mostaru, Hercegovini i svojim precima Bega je pretočio u stihove pjesme. Iako su mu neki pjevači nudili novac za tekst pjesme, na nagovor sina Zvonimira, odlučio je sam pjevati i snimiti pjesmu.

„Sin mi je rekao, to nisu neke pare, potrošit će se, a pjesma uvijek ostaje. Sada sam tako sretan što smo je snimili da ostane kao lijepa uspomena“, potvrđuje Bega.

U snimanju pjesme značajno je pomogao Zdenko Damjanović, dok su Begi prateće vokale pružili sinovi Igor i Zvonimir. Igor i Zvonimir također sviraju harmoniku, pa je uvijek veselo uz pjesmu na obiteljskim druženjima. Sada će i pjesma “Hercegova grudo” biti neizostavan dio tih okupljanja.

Iako nije poznato koliko će publika i glazbena struka prihvatiti pjesmu i koliku će slušanost imati, činjenica da je otac sedmero djece koji živi isključivo od rada svojih ruku snimio pjesmu o ostanku i životu u Hercegovini, svjedoči o autentičnosti i posebnosti ovog projekta.

Uživajte u pjesmi i spotu koje je Nedjeljko Begić Bega snimio sa svojim najbližima.

Izvor: Pogled.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti