spot_img
spot_img
Nedjelja, 16 lipnja, 2024

Busovljaci Bojan Šafradin i Stjepan Čović dio velike priče malih ljudi u Mostaru

U Studentskom centru Sveučilišta u Mostaru, mladi studenti iz cijele Bosne i Hercegovine donose dašak umjetnosti i zajedništva kroz formiranje mini orkestra. Među njima se ističu i naši Busovljaci – Stjepan Čović, student prve godine Medicinskog fakulteta, kao i Bojan Šafradin, student prve godine Strojarskog fakulteta, koji svojim violinskim talentom doprinosi ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

Stjepan i Bojan, zajedno sa studentima iz Kiseljaka, Vareša, Čapljine i Žepča, odlučili su spojiti ljubav prema glazbi i želju za stvaranjem pozitivne atmosfere u Studentskom centru. Njihov mini orkestar, koji svakodnevno priređuje glazbene izvedbe za svoje kolege, postao je omiljena aktivnost u Centru, pomažući studentima da se opuste nakon napornih dana ispunjenih knjigama i predavanjima.

Na repertoaru ovog jedinstvenog orkestra nalaze se raznovrsne glazbene numere, od narodnih do pop pjesama, tako da svaki student može pronaći nešto po svom ukusu.

Ravnateljica Studentskog centra, Anita Glibić, prepoznala je vrijednost ove inicijative i pruža veliku podršku mladim glazbenicima, omogućujući im prostor i vrijeme za probe i nastupe. “Uprava uživa u izvedbama ovih mladih glazbenika jednako kao i studenti”, rekla je Glibić.

Emisija „Velike priče malih ljudi“ nedavno je zabilježila ovu priču, ističući zajedništvo i kreativnost studenata koji, unatoč različitim mjestima porijekla, stvaraju harmoniju i veselje u Studentskom centru.

Stjepan Čović i Bojan Šafradin doprinose ne samo glazbenom ugođaju, već i jačanju prijateljstva i zajedništva među studentima, dokazujući da je umjetnost moćan alat u povezivanju ljudi. Njegova strast prema glazbi i medicini inspiracija su mnogima, a njegove melodije nastavit će uljepšavati studentske dane u Mostaru.

Izvor: Hrvatski.ba

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti