spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

OBAVIJEST za proizvođače malina sa prostora KSB

Poznato je da proizvođači malina koji su svoju malinu u prethodnoj sezoni predali u hladnjaču Natural Food Vitez još uvijek nisu naplatili svoju malinu. Nova sezona je pred nama, a nezadovoljni malinari još uvijek čekaju isplatu od prošle godine.

Shodno tome pokrenut je apel na sve proizvođače koji nisu naplatili svoju malinu da svoje nezadovoljstvo iskažu na mirnim protestima ispred glavne direkcije Natural Food kompanije u Sarajevu, utorak 14.03.2023. godine.

Poziv malinarima je objavljen u grupi Proizvodnja maline i prenosimo ga u cijelosti:

“OBAVIJEST za sve malinare iz KSB Travnik koji su predavali malinu u Natural Food – Vitez, pozivam sve da idemo u Sarajevo na protest koji smo organizovali 14.03.2023 god.(UTORAK), ispred direkcije Naturala u Sarajevu i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Pod sloganom mirnim okupljanjima za spas proizvodnje,Nije realno da država dopusti da dođe firma opljačka poljoprivrednike i nejavlja se niko,zašto su uzimali robu ako nemaju financijskih sredstava.Država nas mora zaštitit i pozvat odgovorne osobe.

Svi koji žele ići sa nama 14.03.2023 god.karta nas košta 15 km po osobi moramo sami sve plaćati,Autobusi kreću iz N.Travnika u 9 sati i staje ispred Tron, Fis, G.Kuće (Oaza),svi zainteresovani o detaljima možete zvati na broj 062 007 644 ŠEFKO H.radi spiska koji moram praviti do 10.03.2023 god.(PETAK) do 12 sati,molim samo ozbiljnost vrijeme je da dignemo glas HVALA.” – stoji u objavi fb grupe Proizvodnja maline.

Izvor: Vitez.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti