spot_img
spot_imgspot_img
Srijeda, 28 veljače, 2024

Lijepo je činiti dobro: Nakon sinove smrti majka donirala njegove organe, poslije se upoznala sa ženom koju je spasila

Dobrih i lijepih priča oko nas je premalo. Zapravo, ima ih, ali kao da se teško mogu pronaći u dominirajućem crnilu i sivilu.

Jedna od takvih nedvojbeno je ova iz susjedne Bosne i Hercegovine, priča Branke i Nihade, koja je jučer objavljena na Facebooku.

“Branka i njena obitelj, nakon što su prije tri godine izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana, nesebičnom, ali ponajprije hrabrom i humanom odlukom (ali to je bila i želja pok. Stefana), darovali su njegove organe i tako spasili više života. Dakle, nakon tri godine su smogli snage potražiti primatelje organa njihovog preminulog sina.Ta im se želja ostvarila prije nekoliko dana kada je Branka saznala da Nihada živi sa Stefanovom jetrom. Povezale su se. Nihada je bila sretna, ali Brankina sreća je bila još veća. Stupile su u kontakt telefonima, a danas su imali i prvi susret uživo. Neopisiva je Brankina radost što je mogla zagrliti osobu koja živi s jetrom njenog sina. Sigurni smo da se danas rodilo jedno novo veliko prijateljstvo.

Život piše romane, ovo je priča kako se iz jedne teške, tužne, žalosne i mučne situacije može izići kao pobjednik i kako nečija nesreća može usrećiti druge ljude”, objavio je na Facebooku Tomislav Žuljević uz tagove #budidonor #darujnadu.

Tim povodom oglasila se i Nihada: “Divni ljudi, divna obitelj, zavoljeh Branku, upoznah Branku. Divna, hrabra i prelijepa žena. Naša iskušenja su učinila da samo još više hodamo uzdignute glave. Volim vas i puno sreće i zdravlja tebi Milanu i Nini. Život zaista piše romane, ali za dobre ljude poput vas. Tvoj Stefi i moj Adir vječno u mislima, duše dobre. Iz bašte se ubiru najljepše ruže, pa je Bog ubrao njih dvojicu. Sklonio ih od nečega goreg”, napisala je Nihada, prenosi Radio Sarajevo.ba.

Nema što, zaista lijepa i inspirativna, topla ljudska priča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM