spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Sebija Izetbegović: Oduzimanje diplome je politički montirana odluka

Nakon što je Senat Sveučilišta u Sarajevu donio Odluku kojom se oduzima akademsko zvanje magistra znanosti generalnoj direktorici KCUS-a i profesorici Medicinskog fakulteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, oglasila se i sama Izetbegović.

Kako je rekla Izetbegović, jedan broj sudionika sjednice Senata Sveučilišta u Sarajevu, koja je danas vanredno sazvana i održana, obavijestio ju je o današnjoj Odluci.

Povodom Odluke, koju je danas donio Senat Univerziteta, ističem da se radi o odluci koja je isključivo motivirana političkim razlozima. U samoj odluci nije dano bilo kakvo obrazloženje o dokazima i činjenicama koje su utvrđene u postupku koji je prethodno vođen, jer objektivno sagledavanje činjeničnog stanja ne bi dalo osnove za donošenje ove odluke. U indeksu koji posjedujem evidentirani su položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja, kao i potpisi profesora za svaki položeni predmet, navela je Izetbegović.

Indeks, kako kaže, nije dala Komisiji, jer se pokazalo da su pojedini značajni dokumenti iz službenih evidencija i dosijea nestali za vrijeme trajanja postupka, iako su ranije postojali i bili evidentirani.

Osnovano sam odbila predaju originalnog indeksa, da bih izbjegla mogućnost da i indeks, koji je izuzetno značajan dokaz, bude uklonjen i eventualno uništen. Tijekom sutrašnjeg dana, odazvat ću se nalogu Suda i Sudu, odnosno Tužiteljstvu predati originalan primjerak indeksa, navodi Izetbegović.

Naglasila je da odluka Vanredne sjednice Senata očigledan je politički obračun, čiji su inicijatori pojedini bivši funkcioneri SDA koji su došli u konflikt sa politikom SDA, zbog svojih osobnih ambicija.

Uvjerena sam da će, u postupcima koji budu vođeni pred nadležnim sudovima, biti dokazana i utvrđena nezakonitost Odluke Senata i razotkrivena politička pozadina takvog postupka. Radi se o protupravnom aktu, čiji je isključivi cilj da me kompromitiraju u javnosti i dovedu u pitanje moju besprijekornu akademsku karijeru, zaključuje Izetbegović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM