spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaMAGAZINNovotravnički slikar Anto Mamuša uradio sliku koju će primiti papa Franjo

Novotravnički slikar Anto Mamuša uradio sliku koju će primiti papa Franjo

Povodom Izvanrednog Jubileja posvećenog godini Milosrđa koju je papa Franjo proglasio 8. 12. 2015., a koja će biti zatvorena 20. studenoga 2016., HKD Napredak organizira hodočašće u Rim od 14. do 18. siječnja 2016. godine.

Na poziv Napretkovih prijatelja iz Italije Movimento Cristiano lavoratori (MCL – Pokret kršćanskih radnika), Napretkovci će imati privilegiju sudjelovati na posebnoj audijenciji kod Pape Franje u subotu 16. siječnja 2016. u 11 sati.

MCL i HKD Napredak surađuju već godinama organizirajući razne konferencije u zemljama jugoistočne Europe. Prošle godine su organizirali konferencije u Podgorici, Beogradu i Zagrebu. Ove godine će organizirati konferencije o socijalnom i religioznom dijalogu u Splitu i Tirani. MCL je pomogao u izgradnji Multimedijalnog doma za dijalog i pomirenje na Trebeviću. Uz 90 Napretkovaca iz BiH, Hrvatske, Austrije i Crne gore na audijenciji će biti simbolički prisutan i katolički patrijarh Jeruzalema mons. Fouad Twal.

Napredak će Svetom Ocu uz ostalo predati sliku posljednje bosanske kraljice Katarine, koja je pobjegla ispred Turaka i predala je na čuvanje Bosnu papi.

KKontaktraljica Katarina je pokopana u Rimu u crkvi Ara coeli i Napretkovci će obići grob službenice Božje kraljice Katarine.

Sliku je uradio poznati bh. slikar Anto Mamuša iz Novog Travnika.

U sklopu ovog hodočašća idu u Rim i svećenici vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije: mons. Franjo Topić, mons. Marko Cvitkušić, mons. Mato Janjić, don Ivan Ravlić, fra Ćiro Lovrić i fra Pavo Vujica koji slave 40 godina misništva. Svi hodočasnici će nakon Papine audijencije proći kroz Sveta vrata i onda imati zajedno misu u bazilici sv. Petra koju će predvoditi nadbiskup Napulja kard. Crescenzio Sepe.

Sudjelovat će na papinom Angelusu u nedjelju i navečer će imati misu na hrvatskom u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

Drukciji.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti