spot_img
spot_img
Petak, 14 lipnja, 2024

Novotravnički slikar Anto Mamuša uradio sliku koju će primiti papa Franjo

Povodom Izvanrednog Jubileja posvećenog godini Milosrđa koju je papa Franjo proglasio 8. 12. 2015., a koja će biti zatvorena 20. studenoga 2016., HKD Napredak organizira hodočašće u Rim od 14. do 18. siječnja 2016. godine.

Na poziv Napretkovih prijatelja iz Italije Movimento Cristiano lavoratori (MCL – Pokret kršćanskih radnika), Napretkovci će imati privilegiju sudjelovati na posebnoj audijenciji kod Pape Franje u subotu 16. siječnja 2016. u 11 sati.

MCL i HKD Napredak surađuju već godinama organizirajući razne konferencije u zemljama jugoistočne Europe. Prošle godine su organizirali konferencije u Podgorici, Beogradu i Zagrebu. Ove godine će organizirati konferencije o socijalnom i religioznom dijalogu u Splitu i Tirani. MCL je pomogao u izgradnji Multimedijalnog doma za dijalog i pomirenje na Trebeviću. Uz 90 Napretkovaca iz BiH, Hrvatske, Austrije i Crne gore na audijenciji će biti simbolički prisutan i katolički patrijarh Jeruzalema mons. Fouad Twal.

Napredak će Svetom Ocu uz ostalo predati sliku posljednje bosanske kraljice Katarine, koja je pobjegla ispred Turaka i predala je na čuvanje Bosnu papi.

KKontaktraljica Katarina je pokopana u Rimu u crkvi Ara coeli i Napretkovci će obići grob službenice Božje kraljice Katarine.

Sliku je uradio poznati bh. slikar Anto Mamuša iz Novog Travnika.

U sklopu ovog hodočašća idu u Rim i svećenici vrhbosanske nadbiskupije i Franjevačke provincije: mons. Franjo Topić, mons. Marko Cvitkušić, mons. Mato Janjić, don Ivan Ravlić, fra Ćiro Lovrić i fra Pavo Vujica koji slave 40 godina misništva. Svi hodočasnici će nakon Papine audijencije proći kroz Sveta vrata i onda imati zajedno misu u bazilici sv. Petra koju će predvoditi nadbiskup Napulja kard. Crescenzio Sepe.

Sudjelovat će na papinom Angelusu u nedjelju i navečer će imati misu na hrvatskom u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

Drukciji.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti