spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Mate Bulić ugostio svećenike i nogometaše

U domu Mate Bulića (66) u Frankfurtu ovih je dana bilo mnogo druženja, a povoda za to nije manjkalo.

Prvi, i svakako najdraži, povod za slavlje je dolazak na svijet trećeg Matina unuka Mare kojeg je rodila Matina kći Katja, piše Večernji list BiH.

Kako je Mati obitelj, pa samim tim i unuci, najsvetija, svoju sreću želio je podijeliti s prijateljima.

Obitelj mi je sve, ništa nije važnije od njih. Kad sam u Njemačkoj, uvijek smo na okupu i veselimo se tim nedjeljnim ručkovima, govori Mate i dodaje kako je sretan što je mogao počastiti ručkom svoje prijatelje iz Hrvatske koji se nalaze u Frankfurtu na duhovnim vježbama.

Među njima su bili hrvatski nogometni reprezentativci Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt) i Lovre Kalinić (Hajduk), zatim svećenici/kapelani koji sudjeluju u misiji fra Mirko Šakić, fra Kristijan Šilić, fra Ante Bilokapić, Jakov Budimir, Tiho Brečić i Ante Šimović.

Bilo je to jedno lijepo druženje uz večeru sa starim prijateljima, dodaje Mate, koji u ove korizmene dane ne nastupa, ali mu je drago što njegov novi singl “Trošim život” jako dobro prolazi kod publike.

Inače, Hrvatska katolička misija u Frankfurtu održava duhovne vježbe koje posjećuju naši ljudi u inozemstvu. Također, ovih se dana u tom njemačkom gradu održava hrvatska nastava u Hessenu, koju pohađaju djeca hrvatskih iseljenika, a koju je posjetio i sam Mate Bulić.

Što reći, divno je vidjeti kako naša djeca idu na vjeronauk i pohađaju hrvatsku školu čuvajući tako svoju vjeru i jezik daleko od domovine, poručio je na kraju Bulić.

Hrvatska nastava Hessen-Saarland koordinacija je koju od školske godine 2011./2012. organizira hrvatsko ministarstvo.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti