spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Zbrinut medicinski otpad s Buškog jezera, inspekcija tvrdi da nije štetan za okolinu

Medicinski otpad koji je proteklih dana odbačen na obali Buškog jezera odnosno na razgraničenju općina Livno i Tomislavgrad ne predstavlja ekološku prijetnju lokalnoj zajednici.

Kako je za Fenu potvrdio ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije Dubravko Kovačević, radi se o desetak kutija s vrećicama koje sadržavaju infuzije glukoze s intravenskim dodacima.

Po njegovim riječima, sav odbačeni medicinski otpad je prikupljen i zbrinut u Domu zdravlja Tomislavgrad te će biti u dogledno vrijeme uništen prema Pravilniku o gospodarenju medicinskim otpadom.

Osim djelatnika Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije na teren su u ponedjeljak izašli i djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije koji su obavili očevid te poduzeli druge istražne mjere s ciljem pronalaska počinitelja ovog dijela kao i podrijetla odbačenog medicinskog otpada.

Inače, Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum iz Livna prva je upozorila na ovaj ekološki incident, objavivši na svojoj Facebook stranici fotografije odbačenog otpada.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM