spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

Kompanija Podravka BiH osigurala 30.000 KM za srednje škole u BiH

Kompanija Podravka u Bosni i Hercegovini započinje još jedan društveno odgovoran projekt.

Riječ je o projektu ”Ugostiteljskim školama doniramo i buduće kuhare podržavamo”, čiji je krajnji cilj potpora ugostiteljskim školama u vidu novčane donacije. Namjera je realizanjem donacije osigurati bolje uvjete za rad tijekom praktične nastave u školama za učenike srednjih škola na prostoru cijele BiH.

Vrijednost Podravkine donacije je 3.000 KM po školi, ukupno 30.000 KM za 10 škola u BiH.

Projekt se oslanja na kampanju koja se realizira u razdoblju od 1. do 30.3. 2023., kada će se od kupnje plave Vegete, bilo kojeg pakiranja, izdvojiti dio dobiti za potporu ugostiteljskim školama u Bosni i Hercegovini. Po okončanju kampanje, sredstva će biti distribuirana školama kako bi ih mogli usmjeriti u nabavu ili obnovu opreme za kabinete praktične nastave.

Zahvaljujući odobrenjima i potpori nadležnih ministarstava, ukupno sedam škola iz Federacije, te tri škole iz Republike Srpske će dobiti donaciju, i to: JU Srednja ugostiteljsko-turistička škola Sarajevo, Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar, JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar, JU II srednja škola Velika Kladuša, JU ”II srednja škola” Cazin, Srednja škola Vitez, Srednja strukovna škola Posušje, Ugostiteljsko-trgovinsko-turistička škola Banja Luka, JU Srednjoškolski centar ”Petar Kočić” Zvornik i JU Centar srednjih škola Trebinje.

Kompanija Podravka u BiH posluje duže od 20 godina te pokreće, realizira i aktivno sudjeluje u projektima važnim za lokalne zajednice. Podravka predano djeluje sukladno svojoj strategiji odgovornoga ulaganja u obrazovanje i održivi razvoj, kako bi afirmativno utjecala i na gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti