spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Kakanj je hit dosadašnjeg dijela prvenstva

Kakanj, Spars i Mladost dijele 1. mjesto, slijede Široki i Leotar. Sastav Kaknja igrao je s malo oscilacija i u posljednjih pet kola upisao je pet pobjeda, od čega tri na gostujućem parketu.

Bosanskohercegovački košarkaši u Ligi 12 nakon tri kola u drugom dijelu sezone imat će novogodišnju stanku.

Učinkom u dosadašnjem dijelu natjecanja zadovoljni moraju biti košarkaši Kaknja. Nakon što su u 14. kolu visoko pobijedili Građanski Bobar, momčad mladoga trenera Josipa Pandže bodovno se na vrhu ljestvice izjednačila sa Sparsima i Mladosti, momčadima koje su najveći dio ove sezone držali čelo ljestvice.

Malo oscilacija

Sastav Kaknja igrao je s malo oscilacija i u posljednjih pet kola upisao pet pobjeda, od čega su čak tri ostvarene na gostujućem parketu.

Svakako, Kakanjci će novogodišnju stanku iskoristiti za dodatno punjenje akumulatora za nastavak natjecanja koji se očekuje 9. siječnja.

Uz trojku Kakanj, Spars i Mladost, koji dijele prvo mjesto, njima su s dvije pobjede manje najbliži Široki i Leotar Swisslion.

U nastavak natjecanja, nakon završetka košarkaške Lige 12, plasirat će se pet prvoplasiranih momčadi koje će zajedno s aktualnim prvakom BiH Igokeom igrati Ligu 6 za prvaka Bosne i Hercegovine.

Skoro sigurni sudionici

Objektivno, tom završnom natjecanju trojka Kakanj, Mladost i Spars je sasvim blizu i s obzirom na bodovnu prednost gotovo su sigurno osigurali mjesto, potom Široki i Leotar koji svojim najbližim pratiteljima Slobodi i Studentu bježe tri pobjede.

Stoga, teško je očekivati da će netko od preostalih klubova u idućih osam kola, koliko je ostalo do kraja Lige 12, preoteti peto mjesto koje donosi drugi krug natjecanja.

Istina, sportski je nadati se, a prije ostalih, Student i Sloboda, ali objektivno bodovni zaostatak od tri pobjede je velik, pa su tako i izgledi da se netko još ubaci među vodeću petorku vrlo mali. Preostalih šest momčadi igrat će Ligu za ostanak, dok će samo posljednji na ljestvici izravno izgubiti prvoligaški status, a preostala dva najlošija kluba napustiti prvu ligu nakon završetka natjecanja u Ligi za ostanak.*

U Bijeljini je održan tradicionalni košarkaški Sabor, a središnji događaj bila je utakmica između reprezentacije Republike Srpske i izabrane vrste 1. lige Srbije. Pobijedili su košarkaši izabrane vrste 1. lige Srbije 108:99. Izbornik reprezentacije Republike Srpske bio je trener Mladosti iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević, a Slobodan Klipa vodio je izabranu vrste 1. lige Srbije. U pobjedničkom timu najbolji je bio Pot s 24 poena, dok je Apić ubacio 14 poena. Najučinkovitiji u reprezentaciji RS bili su D. Damjanović s 27 i Đuranović s 18 poena. Za najboljeg igrača proglašen je Njegoš Sikiraš, član kadetske reprezentacije BiH koja je na prošlom europskom kadetskom prvenstvu osvojila prvo mjesto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM