Članovi udruge ‘Prsten’ obradovali djecu s poteškoćama u razvoju

Ove godine akcija je počela predstavom GKM iz Viteza u Zagrebu, kada je sav prihod bio namijenjen za humanitarnu akciju

Osmu godinu za redom Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata “Prsten” iz Zagreba u predbožićno vrijeme organizira humanitarnu akciju koja nosi naziv “Mladi mladima”. Cilj akcije je blagdansko vrijeme uljepšati i uveseliti djecu s poteškoćama u razvoju te nezbrinutu djecu smještenu u domovima u BiH.

Ove godine akcija je počela predstavom Gradskog kazališta mladih iz Viteza u Zagrebu, kada je sav prihod od ulaznica bio namijenjen za humanitarnu akciju Foruma mladih “Prsten”.

I u praskozorje Božića skupina članova Foruma mladih “Prsten”, predvođena zamjenikom predsjednika Filipom Biškićem posjetila je Centar za edukaciju i rehabilitaciju “Kuća nade” u Odžaku, Obiteljski centra “Sveti Rafael” u Vitezu, Udrugu roditelja djece i osoba s posebnim potrebama iz Orašja, te Stadlerovu kuću “Egipat”, Dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu u sklopu kojega djeluje i dječji vrtić.

“‘Prsten’ i mi iz Foruma mladih, kao dio te Udruge bosanskih Hrvata, uvijek nastojimo u prvi plan svoga rada staviti djelovanje i pomoć onima kojima je to i najpotrebnije. Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo što smo mogli biti, i ovaj put, posrednici dobrih ljudi, bosanskih Hrvata u Zagrebu koji su spremno i konkretno podržali ovu našu akciju koja traje, evo, već osam godina”, kazao nam je u Vitezu zamjenik predsjednika Foruma mladih “Prsten” Filip Biškić, te posebno naglasio:

“U ovogodišnjoj akciji znatnu pomoć i podršku dalo nam je i Gradsko kazalište mladih iz Viteza. Naime, mladi su Vitežani održali u Zagrebu kazališnu predstavu ‘Šmizle’. Dvorana kina Forum u Studentskom domu ‘Stjepan Radić’ bila je prepuna, a sav prihod od ulaznica Vitežani su namijenili za podršku našoj akciji ‘Mladi mladima’. Uz tu humanitarnu priču vezali smo, ujedno, i promociju kulture mladih iz BiH, ovaj put uspješnim nastupom GKM-a iz Viteza.

Stoga, velika hvala mladim viteškim glumcima, njihovu voditelju Ivanu Sajeviću, a velika hvala i svim predstavnicima udruga i časnim sestrama koje vode domove za nezbrinutu djecu na dobrodošlici, na gostoprimstvu. Doći ćemo mi opet, uskoro”, poručio je Filip Biškić.

Zvonimir Čilić / Večernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kakanj je hit dosadašnjeg dijela prvenstva

Cijene goriva pale za 60 feninga od 2012., a za hranu ostale iste