spot_img
spot_img
Subota, 15 lipnja, 2024

Jednokratna pomoć od 400 KM zaposlenima u javnoj upravi i poduzećima

Rebalansom proračuna Distrikta Brčko za 2023. godinu u iznosu od 40,5 milijuna KM osigurana su sredstva i za povećanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, kao jedna od obveza preuzetih u dogovoru sa Sindikatom Brčko distrikta u vezi s povećanjem plaća zaposlenih u javnoj upravi.

Predsjednik Sindkata Brčko distrikta Igor Babić kaže da se također odnosi i zaisplatu jednokratne pomoći zaposlenima u javnoj upravi koji imaju plaću manju od 1.200 KM, javlja Fena.

Mi smo dobili informaciju da bi isplata jednokratne novčane pomoći zaposlenima u tijelima javne uprave trebala početi za najviše 15 dana u iznosu od 400 maraka čija je osnovna plaća do 1.200 KM odnosno koja ne prelazi neoporezivi dio, kao i pravnim osobama koje je osnovao Distrikt, pojasnio je Babić.

Prema riječima Babića, pravo na ovu jednokratnu pomoć imaju i zaposleni u javnim poduzećima.

S tim da će ako poduzeće posluje pozitivno isplatiti jednokatnu pomoć, a ako poduzeća nemaju novčana sredstva bit će isplaćeno iz rebalansa proračuna Distrikta za 2023 godinu, istaknuo je Babić.

Kako je rekao, na popisu se nalazi oko 660 zaposlenih u tijelima javne uprave koji su ispunili uvjete za isplatu ove pomoći, a što se tiče javnih poduzeća nemaju točan broj.

Vlada Brčko distrikta je tražila od javnih poduzeća da dostave popise sa žiro računima onih koji bi trebali dobiti ovu pomoć i vjerujemo da nitko neće biti izostavljen, naveo je Babić.

Generalni štrajk zaposlenih u javnoj upravi Distrikta počeo je 23. svibnja ove godine, a završen je 4. srpnja potpisanim Sporazumom o prestanku generalnog štrajka između Vlade Distrikta i brčanskog Sindikata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti